Djela čuvenog Dejmijena Hersta u Porto Montenegru

Izložba u galeriji u Porto Montenegru će biti postavljena do 30. septembra
0 komentar(a)
Dejmijen Herst, Foto: Mead Carney
Dejmijen Herst, Foto: Mead Carney
Ažurirano: 09.07.2014. 13:58h

Prestižna britanska galerija “Mead Carney” otvoriće svoja vrata u elitnom nautičkom centru Porto Montenegru u Tivtu, izložbom savremenih umjetnika koja nosi naziv “Šok novog” (The Shock Of The New). Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 20 sati, u rezidencijalnom kompleksu “Tara”.

Tom prilikom posjetioci Porto Montenegra imaće priliku da vide radove najznačajnijih umjetnika današnjice, kao što su Damien Hirst, Marc Quinn, Gerhard Richter, Richard Prince, Russell Young, Charming Baker, Miya Ando, te će ova izložba biti svojevrsni rezime savremene umjetnosti od 90-ih godina prošlog vijeka do danas. Izložba će biti postavljena do 30. septembra.

“Osnovni cilj umjetnosti je da učini svijet shvatljivijim, da uspijemo cijelu njegovu slavu i povremenu prljavost, ne kroz argumente, već kroz osjećaj, i na kraju da premosti jaz između nas i svega što nismo, i na taj način umjetnost prelazi iz osjećaja u značenje. To nije nešto što institucije ili odbori mogu da urade ili zadatak koji grupe ljudi ili pokreti mogu da završe. To je učinjeno od strane pojedinca, svake osobe koja na neki način posreduje između osjećaja istorije i doživljaja svijeta”, navodi kritičar savremene umjetnosti, Robert Hjuz.

Izabel Soci, menadžerka galerije “Mead Carney” u Porto Montenegru, istakla je da organizatori vjeruju da je ovo izložba kakva do sada nije organizovana na ovim prostorima, te da će ova postavka u Crnu Goru donijeti novi dah savremene umjetnosti.

Bonus video: