Podgorica za vikend domaćin Otvorenog prvenstva u plivanju

Do danas, učešće na turniru je prijavilo osam reprezentacija, potvrdio je predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Mladen Klikovac
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 13:57h

Podgorica će na bazenima SC "Morača" u subotu i nedjelju biti domaćin plivačkog turnira pod nazivom "Prvo ljetnje otvoreno prvenstvo u plivanju, prvo studentsko prvenstvo".

Do danas, učešće na turniru je prijavilo osam reprezentacija, potvrdio je predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Mladen Klikovac.

"Hvala Glavnom gradu i Sportskim objektima što su nam izašli u susret da organizujemo ovako veliko takmičenje. Zasada se prijavilo osam reprezentacija. Iz Hrvatske nam dolazi 10 reprezentativaca, iz Srbije, BiH i Slovenije po pet, Italije šest, sa Kosova 15, s tim što će oni imati poseban status, jer nisu zvanično primljeni u LEN. Biće i Olimpija iz Ljubljane, a iz Crne Gore će nastupiti šest klubova - Budva, Stari grad iz Budve, Primorac, Jadran, a na veliko zadovoljstvo i dva kluba iz Nikšića - Pelikan i Nikšić. Nastojaćemo da organizaciju napravimo na najvišem mogućem nivou. Naš cilj je da Podgorica postepeno preraste u jedan kvalitetan LEN miting, samim tim i FINA. Moram napomenuti da na bazenima SC Morača trenira i naša najkvalitetnija plivačica, Ksenija Milutinović, koja trenira sa ruskom delegacijom. Tu je i Alen Dervišević iz Njujorka", rekao je Klikovac.

Pored Klikovca, konferenciji za medije su prisustvovali i samostalni savjetnik za sport Glavnog grada Rajko Ćupić, izvršni direktor Sportskih objekata Vojkan Marković i član UP VPSCG Predrag Stamatović.

Bonus video: