Prandeli: Dobijao sam prijeteća pisma

Doskorašnji selektor Italije Čezare Prandeli rekao je danas da su on i njegova porodica dobijali prijeteća pisma poslije eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.
0 komentar(a)
Ćezare Prandeli, Foto: Reuters
Ćezare Prandeli, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2014. 17:04h

Doskorašnji selektor Italije Čezare Prandeli rekao je danas da su on i njegova porodica dobijali prijeteća pisma poslije eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Italija je završila Mundijal u grupnoj fazi takmičenja, a Prandeli je odmah poslije utakmice trećeg kola napustio selektorsko mjesto.

"Moja porodica i ja smo dobili prijeteća pisma od navijača. Mogao sam da tražim otpremninu, ali sam otišao sam sa namjerom da ne prihvatim ponude italijanskih klubova", rekao je Prandeli italijanskim medijima.

On je istakao da su ga pojedini reprezentativci "izdali".

"Neki igrači su bili uplašeni, ali nije tačno da smo bili podijeljeni. Prisustvo porodica u kampu u Brazilu bilo je pozitivno, ali ima loših ljudi koji su me kritikovali zbog toga", rekao je Prandeli, koji je u međuvremenu preuzeo Galatasaraj.

Prandeli je posebno kritikovao Marija Balotelija i Đuzepea Rosija, za koga je rekao da mora još da radi kako bi postao šampion.

"Mario je imao velike utakmice, ali još nije postao šampion. Osoba koja me je najviše razočarala, gledano sa ljudske strane, jeste Đuzepe Rosi", rekao je Prandeli.

Doskorašnji selektor je posebno naveo da ga je poslije eliminacije najviše boljelo što su ga pojedinci poredili sa kapetanom potopljenog italijanskog broda Kosta Konkordija Franćeskom Sketinom, kome se sudi za ubistvo iz nehata.

Manćini je govorio samo najbolje o Galatasaraju

Novi trener Galatasaraja Prandeli rekao je da je razgovarao sa svojim prethodnikom Robertom Manćinijem prije nego što je preuzeo turski fudbalski klub.

"Manćini je imao lijepe reči o klubu i gradu. Rekao mi je da je bio veoma srećan ovdje, da je trenirao dobro organizovan klub i da mu je iskustvo bilo pozitivno", rekao je Prandeli na promociji u Istanbulu.

Prandeli je napustio selektorsko mjesto u reprezentaciji Italije poslije eliminacije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Brazilu i preuzeo Galatasaraj, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Manćini je, prema navodima italijanskih medija, najozbiljniji kandidat da preuzme mjesto selektora Italije.

Bonus video: