Novaković osuđen na godinu uslovno zbog prijetnji Daniloviću

Novaković je u dva navrata prijetio je Daniloviću, nakon što je on na svom Fejsbuk profilu napisao komentar o rušenju hotela "Crna Gora"
138 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Novaković, Foto: Luka Zeković
Zoran Novaković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.07.2014. 14:55h

Penzionisani vozač Vlade Zoran Novaković osuđen je juče u Osnovnom sudu u Podgorici na četiri mjeseca zatvora, uslovno na godinu, zbog prijetnji poslaniku Demokratskog fronta Goranu Daniloviću u avgustu prošle godine.

Prema presudi sudije Nenada Vujanovića, Novaković je kažnjen zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 Krivičnog zakonika, u kome se kaže da će ko ugrozi sigurnost nekog lica prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog lica, biti kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, odnosno ako je djelo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posljedice, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Uhapšen osumnjičeni za upućivanje prijetnji Daniloviću>>>

Danilović: Jesu li moj broj dali Đukanovićevi čuvari?>>>

Novaković je u dva navrata prijetio je Daniloviću, nakon što je on na svom Fejsbuk profilu napisao komentar o rušenju hotela "Crna Gora".

Na prethodnim suđenjima Novaković je potvrdio da je pričao telefonom sa Danilovićem u dva navrata - prvi razgovor trajao je dva, a drugi pet minuta. On je kazao da je Danilovića pozvao 9. avgusta sa zaštićenog broja i razgovarao sa njim, a ne prijetio.

Novaković je prvo rekao da je Danilovićev broj telefona imao od ranije u spisima koje je koristio dok je radio u vladi, da bi potom promijenio izjavu.

Nakon tvrdnje Danilovića da je to nemoguće, jer je taj broj dobio kada Novaković nije radio u vladi, okrivljeni je promijenio iskaz i rekao:

“Broj mi je dao jedan Danilovićev prijatelj, ali ne mogu da kažem koji”.

Na Danilovićevo pitanje da li je njegov broj telefona dobio od Zorana Jovanovića iz obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića, Novaković je to negirao. Na pitanje da li je neposredno prije pozivanja i tokom dana bio u društvu ljudi iz premijerovog obezbjeđenja, Novaković je odgovorio:

"Ne znam, ne sjećam se”.

Na jednom od posljednjih ročišta saopšteno je da je Novaković rođen u Skoplju.

On je ranije pred istražnim organima tvrdio da je Staropodgoričanin, koji je Danilovića pozvao revoltiran time da “neko ko je iz drugog grada priča o Podgorici”.

Bonus video: