Goranović i Ranitović potvrdili norme za EP u Velsu

Goranović je u kategoriji F-40 (osobe niskog rasta) kuglu bacila šest metara i 42 centimetara i postavila novi lični rekord.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2014. 13:14h

Crnogorski atletičari Marijana Goranović i Miloš Ranitović na sankcionisanom mitingu u Varaždinu potvrdili su norme za Evropsko prvenstvo (EP) u Velsu.

Goranović je u kategoriji F-40 (osobe niskog rasta) kuglu bacila šest metara i 42 centimetara i postavila novi lični rekord.

Norma za EP u Velsu iznosi šest metara.

Ranitović je u kategoriji F-12 (osobe sa oštećenjem vida), kao i nedavno u Tunisu, potvrdio norme u skoku u dalj i vis i bacanju koplja.

On je u dalj skočio pet metara i 54 centimetra i osvojio drugo mjesto. Norma za EP je 5,3 metra.

U skoku u vis preskočio je ljestvicu na 165 centimetara (norma 145), dok je koplje bacio 38 metara i 73 centimetra i osvojio peto mjesto.

Norma za EP u bacanju koplja je 34 metara.

Iskusni Veselin Vuković u kategoriji F-13 (osoba sa oštećenjem vida) nije uspio da preskoči pet metara i 40 centimetara koliko iznosi norma, već je zauzeo treće mjesto u skoku u dalj skokom od pet metara i 12 centimetara.

Najmlađi reprezentativac Mirnes Ramović, u kategoriji F-11 (osobe bez vida), bio je treći u bacanju kugle hicem od osam metara i osam centimetara, što je njegov lični rekord na zvaničnim paraolimpijskim takmičenjima.

U trci na 100 metara Andrija Samardžić je u kategoriji T-12 (osoba sa oštećenjem vida) bio treći sa skromnih 15,96 sekundi i peti na 200 metara sa rezultatom 33,26 sekundi.

Takmičenje je okupilo 98 atletičara iz deset država.

Bonus video: