zabava u vodi

Najbolji ljetnji sportovi: Ostanite u kondiciji i na odmoru

Odbojka, bacanje frizbija i tenis sa drvenim reketima su takođe zabavni sportovi u plićaku...
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 10:22h

Ukoliko ljetovanje želite da provedete u rekreaciji ili samo želite da ostanete u kondiciji, predlažemo vam nekoliko vodenih sportova koji će vam pomoći u tome.

1. Surfovanje

Surfovanje može da bude vrlo intenzivna aktivnost i dobra vježba. Samo penjanje na dasku i održavanje ravnoteže zahtijeva određenu snagu i umijeće. Ojačaćete ruke, ramena i noge. Na kraju biće to jedan potpunio trening koji uključuje vježbe za tijelo i kardio trening.

2. Skijanje na vodi

Skijanje na vodi baš kao i surfovanje zahtijeva vladanje tijelom, balans i ravnotežu, ali i snagu u nogama i rukama. Tokom skijanja držite zategnut stomak i biće to sjajna vježba za sve vaše mišiće, naročito za kvadricepse. Ne samo što ćete sagoreti kalorije već ćete oblikovati noge i steći snagu i poželjnu definiciju.

3. Zumba pod vodom

Mnogi hoteli imaju organizovane grupne aktivnosti među kojima je i podvodna zumba. Iako je neki ne računaju u sport zumba itekako može da sagori kalorije. Dupli rezultat se postiže kada sve vježbe radite pod vodom jer ona pruža otpor koji mišići moraju da savladaju. Tada vam mišići rade duplo jače i samim tim sagorijevaju više kalorija.

4. Plivanje

Pokušajte na plivanje da gledate kao sport, pa pri svakom ulasku u vodu zadajte sebi određenu dužinu koju morate da preplivate. Ukoliko niste sigurni u svoju kondiciju držite se manjih dubina kako biste u svakom trentku mogli da spustite noge na dno i odmorite.

5. Veslanje

Ukoliko želite da zategnete torzo onda je veslanje pravi sport za vas. Koliko zateže ruke, leđa i stomak, toliko vas čini jakim i otpornim. Ova vrsta sporta iziskuje snagu pa za početak krenite sa malim razdaljinama.

6. Odbojka, frizbi i reketi

Odbojka, bacanje frizbija i tenis sa drvenim reketima su takođe zabavni sportovi u plićaku. Definisaćete ruke, ojačati noge i steći kondiciju.

Galerija