SC Spin otvoren za stoni tenis, borilačke i paraolimpijske sportove

Na 500 kvadrata poligona novog sportskog centra osim stonog tenisa, omogućebna je priprema karatista, džiudista i paraolimpijaca
260 pregleda 0 komentar(a)
SC Spin, Foto: Privatni album
SC Spin, Foto: Privatni album
Ažurirano: 31.08.2018. 17:02h

Sportski centar Spin, u okviru kojeg su prostorije Stonoteniskog kluba SPIN Institut Konfucije, svečano je otvoren sinoć u Podgorici.

Centar su svečano otvorili predsjednici STK Spin, Nenad Raičević i Stonoteniskog saveza Ratko Dedić, profesor fizičke kulture u OŠ Oktoih, Velimir Vlahović i Duško Klikovac iz podgoričkog džudo kluba Kodokan.

Raičević je kazao da su želje svih u klubu i iskrenih poklonika stonog tenisa osvarile.

"Naš cilj je da mladima ponudimo sport kao alternativu za sve one sadržaje koji ih mogu odvući na stranputicu. Sport stvara zdrave ličnosti i zdravo društvo", kazao je Raičević.

On je istakao da stonoteniski centar u stalnoj postavci ima šest stolova za igru, ali i mogućnost da se taj broj poveća na devet, prilikom održavanja turnira i većih takmičenja.

Dedić je kaazao da će sportski centar biti prostor za rekreativce, ali i za najbolje crnogorske stootenisere da se pripremaju.

"Veliko priznanje za Raičevića za otvaranje centra. Priznanje i za sve što je uradio kao generalni sekretar i organizator brojnih takmičenja", kazao je Dedić.

Saopšteno je da su u okviru centra izrađene tuš kabine, svlačionica, toaleti i ostali propratni prostori, kao i da će korisnici u prostoru imati slobodnu internet konekciju. Navodi se da je dio prostora opredijeljen za izgradnju soba, za potrebe gostujućih takmičara, sudija i predstavnika stonoteniskih asocijacija iz inostranstva.

"Posebno smo ponosni na činjenicu da su svi sadržaji od pristupnih platformi, pa do toaleta prilagođeni osobama sa invaliditetom. Centar će biti na usluzi rekreativcima, a biće organizovani profesionalni i amaterski turniri. Biće pokrenuta i škola stonog tenisa za najmlađe polaznike. Sportskim sadržajima na oko 500 kvadarata, omogućen je i pristup osoabama sa invaliditetom i očekujemo da će i članovi Paraolimpijskog komiteta Crne Gore koristiti mogućnosti za pripremu i održavanje takmičenja", kazao je Raičević.

On je naglasio da će sportski centar Spin biti dom džudo kluba Kodokan, Aikido kluba i Školice sporta.

Sportski centar Spin nalazi se u blizini podgoričkog tržnog centra Bazar, u ulici 18. jula broj 35.

Bonus video: