Ronaldo: Brazil je uvijek favorit, pobijedićemo Njemce sa 1:0

"Pancerima" nije u lijepom sjećanju ostao posljednji duel sa Brazilcima, a glavni krivac za to bio je upravo čuveni "Zuba"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2014. 09:33h

Cio Brazil je i dalje u šoku zbog povrede Nejmara da Silve, a legendarni Luis Nazario da Lima Ronaldo slaže se sa ocjenom da je "Selesao" ostao bez prve zvijezde.

"Svi su se pomalo uplašili zbog povrede, što je potpuno normalno. Oko toga nema previše priče, Brazil je izgubio svoju zvijezdu – najopasnijeg igrača po gol protivnika", ističe velikan svjetskog i evropskog fudbala.

Ipak, Ronaldo ne želi da njegovi zemljaci očajavaju, jer u svemu vidi pozitivnu stranu. Rival domaćina Mundijala i petostrukih prvaka u borbi za veliko finale biće selekcija Njemačke.

"Moramo da nastavimo da dajemo sve od sebe i da pritiskamo iz sve snage. Biće ovo novi veliki duel, između dvije ogromne fudbalske nacije i dva strašna tima. Ali, ja, za razliku od većine, ne vidim Njemce kao favorite. Mi smo uvijek favorit, protiv bilo kog tima na svijetu", kategoričan je Il Fenomeno.

"Pancerima" nije u lijepom sjećanju ostao posljednji duel sa Brazilcima, a glavni krivac za to bio je upravo čuveni "Zuba".

I dalje najbolji strijelac u istoriji Mundijala, koji je kao i Miroslav Klose postigao 15 pogodaka, sam je porazio "Elf" u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, postigavši oba gola u finalu. Tada su Njemci bili oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača – Mihaela Balaka.

Pun hvale za Skolarija

Optimizam jednog od najboljih napadača u istoriji fudbala zasniva se i na povjerenju u selektora Luisa Filipea Skolarija - čovjeka koji je Brazilu prije 12 godina donio petu, i posljednju, titulu vladara planete.

"Znam "Filipaa" veoma dobro. Odličan je motivator, a uvjeren sam da gura i hrabri tim na svakom koraku. Pogotovo igrače koji bi trebalo da nadomjeste izostanak Nejmara. Mislim da situaciju drži pod kontrolom, kao i da će upotrijebiti sve što ima na raspolaganju kako bi tim izgledao snažno. U još nešto sam siguran, a to je da će čovjek koji bude mijenjao Nejmara učiniti sve da ljudi zaborave da Nejmara nema na terenu", zaključio je bivši napadač Kruseira, PSV, Barselone, Intera, Reala iz Madrida, Milana i Korintijansa.

"Brazil će pobijediti 1:0", dodao je popularni "Debeli".

Prvi polufinalni duel Mundijala na programu je u utorak od 22 časa u Belo Horizonteu, dok se dan kasnije, u Sao Paulu, sastaju Holandija i Argentina.

Galerija

Bonus video: