Nibali osvojio 2. etapu i preuzeo žutu majicu

Vinćenco Nibali se 2.000 metara prije kraja dionice od Jorka do Šefilda, duge 201 kilometrar, odvojio od glavne grupe i slavio sa dvije sekunde prednosti nad 20 vozača
0 komentar(a)
Vinćenco Nibali, Foto: Reuters
Vinćenco Nibali, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2014. 16:49h

Došao je na 101. “Tur de Frans” kao četvrti favorit za osvajanje titule, ali je već u drugoj etapi opravdao nadimak Ajkula i “ujeo” konkurenciju - Vinćenco Nibali se 2.000 metara prije kraja dionice od Jorka do Šefilda, duge 201 kilometrar, odvojio od glavne grupe i slavio sa dvije sekunde prednosti nad 20 vozača.

Među njima su bili i ljudi kojima stručnjaci i kladionice daju veće šanse da osvoje titulu - Kris Frum, Alberto Kontador i Alehandro Valverde.

Nibali je, naravno, preuzeo žutu majicu od Njemca Marsela Kitela i vjerovatno će je sačuvati nakon sjutrašnje etape od Kembridža do Londona (155 kilometara), posljednje u Velikoj Britaniji.

A Britanci su pokazali veliko interesovanje za najprestižniju trku, jer organizatori procjenjuju da je pored staze bilo čak dva i po miliona ljudi! I to pored činjenice da se na startu nije pojavio domaći as Mark Kavendiš, koji je u subotu pao i iščašio rame.

Bonus video: