Najbolja terapija nakon raskida: Šoping

Ljubavni bol žene češće liječe kupovinom, iako i muškarci poslije prekida znaju da potroše više nego inače
3 komentar(a)
šoping, kupovina, Foto: Shutterstock
šoping, kupovina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2014. 16:26h

Odlazak u šoping je često izvor svađa u porodici, ali i sjajna terapija protiv stresa.

Poslije raskida, kupovina krpica najviše prazni ženske novčanike, jer tada troše više nego u bilo kojoj drugoj situaciji, tvrde britanski stručnjaci. Doduše, samo su potvrdili ono što je već odavno poznato, da šoping liječi slomljeno srce.

Ljubavni bol žene češće liječe kupovinom, iako i muškarci poslije prekida znaju da potroše više nego inače, a najčešće “mete” su im modni dodaci, cipele i odjeća. A koliko će potrošiti, najviše zavisi od toga kako se osjećaju poslije raskida, priznalo je gotovo 90 odsto žena.

Polovina ispitanih dama namjerno izbjegava omiljene tržne centre i prodavnice, jer zna da neće moći da se uzdrži. Oko 80 odsto tada potroši određenu količinu novca koju mjesečno izdvoji za kupovinu krpica. Gotovo trećina redovno probija granice svojih mogućnosti i ulazi u dugove. Osim poslije prekida veze, žene odlaze u šoping i kada dobiju platu, poslije svađe ili lošeg dana na poslu, ali i kada im je dosadno.

Šoping takođe podiže samopouzdanje. Dok kupujete, donosite odluke i niko ne može da vas natjera da ih mijenjate, pa ako zacrtate da ćete pazariti neki odjevni predmet i to uradite, vaše samopouzdanje će zaista da poraste.

Bonus video: