Hamilton najbrži na "Silverstonu"

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg, koji je startovao sa pol pozicije, zbog kvara na bolidu odustao je u 29. krugu
0 komentar(a)
Hamilton, Foto: Beta AP
Hamilton, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.07.2014. 15:13h

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije, devete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je danas vožena u Silverstonu.

Hamilton je do pobjede, pete pobjeda ove sezone, ukupno 27. u Formuli 1, došao u vremenu dva sata, 26 minut, 52 sekunde i 94 stotinke. Šampion iz 2008. godine, nakon odustajanja u Melburnu, ove sezone pobijedio je u trkama za VN Malezije, Bahreina, Kine i Španije.

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg, koji je startovao sa pol pozicije, zbog kvara na bolidu odustao je u 29. krugu.

Finac Valteri Botas u Vilijamsu osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo.

Britanac Dženson Baton u Meklarenu osvojio je četvrto mjesto, peti je bio branilac trofeja, Njemac Sebastijan Fetel u Red Bulu, a šesti Španac Fernando Alonso u Ferariju.

Bodove su još osvojili vozač Meklarena, Danac Kevin Magnusen, Njemac Niko Hulkenberg u bolidu Fors Indije i vozači Toro Rosa, Rus Danil Kvjat i Francuz Žam Erik Verne.

Trka za VN Velike Britanije prekinuta je već u prvom krugu, nakon izlijetanja Kimija Raikonena, koji je završio u zaštitnoj ogradi.

Na njega je naletio Felipe Masa, ali je izbjegnut veći sudar i teže povrede.

Trka je zbog oštećenja ograde trka nastavljena nakon 60 minuta.

Rozberg je vodeći u plasmanu vozača sa 165 bodova.

Hamilton je drugi sa 161, a treći Rikardo 98 bodova.

Mercedes je vodeći u plasmanu vozača sa 326 bodova.

Red bul je drugi sa 168, dok treće mjesto zauzima Ferari sa 106 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 20. jula u Hokenhajmu za Veliku nagradu Njemačke.

Bonus video: