Agonija Nejmara, tuga Brazila

Prokletstvo koje je pratilo Pelea, sada se sručilo na njegovog nasljednika, koji je i u Santosu i u reprezentaciji grabio njegovim stopama
59 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2014. 08:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Gotovo da nema utakmice a da se brazilski superstar Nejmar više puta ne nađe na zemlji, u „agoniji” zapomažući poslije starta protivničkog fudbalera.

Njegova simuliranja čak su bila predmet analize medija u Španiji, nakon što je kao gromom pokošen padao i kada bi ga protivnik bukvalno samo dotakao prstom.

Protiv Kolumbije se nije folirao. Suze su bile očajničke, iskrene, kao one prilikom intoniranja himne svoje zemlje uoči prve utakmice na Mundijalu, ili kada je Brazil poslije jedanaesteraca eliminisao Čile, a on šutirao penal koji nije smio da promaši.

Koljeno Sunige završilo je na njegovom trećem kičmenom pršljenu, Mundijal je u tom trenutku za njega završen.

Prokletstvo koje je pratilo Pelea, sada se sručilo na njegovog nasljednika, koji je i u Santosu i u reprezentaciji grabio njegovim stopama.

Iako ga povreda neće duže odvojiti sa terena, potresna scena Nejmara u kolicima kao da je srušila sve nade domaćih da konačno i kod kuće mogu pokazati da im na svijetu nema premca.

„Nejmar van Mundijala”, udarna je vijest na prvoj strani dnevnika „O globo”, a prva strana sportske rubrike ilustrovana je startom Zunige i naslovom „Udarac za Brazil”.

"Nakon svakog od prethodna tri meča govorio sam da će neko povrijediti Nejmara", ogorčen je selektor Brazila Luiz Felipe Skolari.

Ispred bolnice u Fortalezi više stotina navijača čekalo je vijesti o povredi svog idola, ali one nisu bile dobre.

Fraktura pršljena ne zahtijeva operaciju, ali znači šest do osam sedmica oporavka.

Nejmar bi vjerovatno dao i šest do osam mjeseci života samo da je mogao da predvodi svoju reprezentaciju u polufinalu i finalu.

Ovako, slaba mu je utjeha podrška koju je dobio od najznačajnijih sportista planete: Useina Bolta, Kobija Brajanta, Lebrona Džejmsa, saigrača iz Barselone Lionela Mesija, pa čak i reprezentativaca Njemačke Mesuta Ozila i Lukasa Podolskog, protiv kojih je trebalo da ratuje u polufinalu.

Najveća podrška, naravno, stigla je od saigrača:

"Titulu ćemo posvetiti Nejmaru”, kazao je Hulk.

Oko Nejmara se nije puno uzbuđivao jedino Huan Kamilo Suniga, igrač koji ga je i poslao u bolnicu.

"Sve se desilo u žaru borbe, zaista nisam namjerno startovao na njega toliko grubo. To je za mene bio samo još jedan start na igrača, a ako se činilo da je grub, to je zato što uvijek dajem sve od sebe za svoju zemlju", istakao je Kolumbijac.

Galerija

Bonus video: