Odbijen zahtjev Rabrenovića za izuzeće sutkinje: Listinzi konačno dolaze na red

Odbrana je u nekoliko navrata uspijevala da odloži da se listinzi čuju u sudnici Osnovnog suda
274 pregleda 6 komentar(a)
Milenko Rabrenović, Slavomir Božović, Foto: Luka Zeković
Milenko Rabrenović, Slavomir Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2014. 17:33h

Predsjednik Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović, nije prihvatio zahtjev odbrane okrivljenog policajca Milenka Miće Rabrenovića za izuzeće sutkinje Larise Mijušković- Stamatović, u postupku zbog optužbi da je ugrozio sigurnost novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić.

Rabrenovićev advokat Slavomir Božović, na ročištu prošlog petka tražio je izuzeće sutkinje Mijušković- Stamatović jer, kako je naveo, sumnja u njenu nepristrasnost.

"Prije ovog ročišta predao sam sudu pismeni podnesak gdje sam pojasnio iz kojih razloga pojedini dokazi treba da se izuzmu iz predmeta, jer nisu prikupljeni na pravno valjan način. Kako vi niste vanprocesno odlučili o tome, mi sumnjamo u vašu pristrasnost i tražimo vaše izuzeće", kazao je tada Božović.

Ovakav pravni manevar Rabrenovićevog advokata uslijedio je nakon što je nakon više odlaganja konačno na tapet stigao nalaz vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića, koji je vještačio listinge broja telefona sa kojeg je prijećeno novinarki Lakić i njenoj porodici.

Odbrana je u nekoliko navrata uspijevala da odloži da se listinzi čuju u sudnici Osnovnog suda, ali nakon odluke da se ne prihvati izuzeće postupajuće sutkinje i taj dokazni materijal će na narednom ročištu doći na red.

Ključne optužbe Tužilaštva zasnovane su upravo na nalazu vještaka Boljevića, koji je nedvosmisleno utvrdio da je sa tog broja, koji je koristio Rabrenović, prijećeno novinarki.

Bivši šef obezbjeđenja i pašenog nekadašnjeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića optužen je da je u februaru 2011. predstavljajući se kao "Boško", preko njemačkog broja telefona, pozvao novinarku Jasminu Muminović, a potom uputio teške prijetnje na račun Lakić.

Tužilaštvo vjeruje da je Rabrenović narednog dana, na račun Lakić, poslao i prijeteći SMS, upućujući najgore prijetnje njenoj kćerki i cimerki, koje su u to vrijeme bile na studijama u Rimu.

Lakić je u vrijeme kada joj je prijećeno istraživala i objavljivala tekstove o tome kako se i na koji način proizvode, a potom švercuju lažni brendovi cigareta iz fabrike "Tara" u Mojkovcu.

Bonus video: