Suđenje medicinskoj sestri: Tražila da se rate odbiju od njene plate

Vujošević se tereti da je od svojih potčinjenih u bolnici, rođaka i prijatelja, tražila da joj podižu i žiriraju za kredite
78 pregleda 0 komentar(a)
zdravstvo, novac, Foto: Shutterstock
zdravstvo, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2014. 15:52h

Bivša službenica finansijske operative u Kliničkom centru Ljiljana Vlahović, kazala je da je 90 odsto žiranata Rajke Vujošević imalo platu od oko 340 eura i da je većina njih već bila kreditno zadužena, ali i da je Vujošević više puta tražila da se odbije od njene plate, umjesto od radnika koji su žirirali na spornim kreditima.

To je, između ostalog, kazala na suđenju bivšoj glavnoj medicinskoj sestri Urgentnog bloka Rajki Vujošević, koja je optužena za prevaru 47 osoba i pronevjeru 170.000 eura.

Ona je dodala da je saznala da je nešto problematično kada su radnici Kliničkog centra počeli da dolaze da se raspituju o administrativnoj zabrani, jer su im iz banke javljali da su krediti u kašnjenju.

“Mi nikada nikome nijesmo odbili više od pola plate i o tome se striktno vodilo računa”, istakla je Vlahović.

Vlahović je objasnila da je postojala mogućnost da se žiranti prijave preko telefona i tako pošalju potrebne podatke, jer veliki dio službenika nije mogao da napusti radno mjesto, zbog specifičnosti posla kojim se bave.

Ona je dodala i da je Vujošević dolazila kod nje nekoliko puta i tražila da sačekaju sa aktiviranjem administrativnih zabrana, ali i da je više puta insistirala da se njoj oduzima sa plate, a ne žirantima.

Suđenje je juče počelo ispočetka, jer je proteklo više od tri mjeseca od održanog pretresa.

Proces se nastavlja drugog septembra, za kada je planirano davanje završnih riječi.

Vujošević se tereti da je od svojih potčinjenih u bolnici, rođaka i prijatelja, tražila da joj podižu i žiriraju za kredite, od kojih većina još nije vraćena.

Bonus video: