Maradona: Karbaljo je u Kolumbiji vidio bika u koridi

Fifina statistika dokaz Maradoninin tvrdnji, Brazil je rekorder prema broju napravljenih i brutalnih faulova
0 komentar(a)
Nejmar, Brazil, Mundijal, Suniga, Foto: Reuters
Nejmar, Brazil, Mundijal, Suniga, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2014. 13:59h

Dijego Armando Maradona nastavio je lični rat protiv Fife, koju je nakon optužbi za korupciju i nepotizam osudio i za ispadanje Kolumbije.

"Fifa je dala odličnu ocjenu španskom sudiji Karlosu Velasku Karbalju?! Da li su oni prespavali utakmicu Brazil-Kolumbija, ili možda smatraju da je fudbal korida - borba bikova u areni? Pa "odlični" sudija Karbaljo je dozvolio Davidu Luizu sedam brutalnih startova nad Rodrigesom i to bez žutog kartona, a propustio je da isključi Hulka i Žulija Sezara. U momentima kada bi Kolumbija preuzimala igru, Karbaljo je demonstrirao najlošije suđenje koje sam vidio u posljednjoj deceniji. Najmanje što je Fifa mogla da uradi je da makar ćuti iz poštovanja prema oštećenom narodu Kolumbije", smatra Maradona, kojem je Fifa neposredno pred ovui utakmicu zabranila prisustvo u VIP loži i mjestima za akreditovane osobe

I ovoga puta nije sam, jer je suđenejm razočaran i stari francuski sudija Gi Ru, koji je naglasio da je razočaran ogromnim brojem prekršaja kojima posežu brazilski igrači u "ubijanju" utakmica koje igraju na svom tlu.

I najveća kolumbijska zvijezda, Radamel Falkao, koji je zbog povrede propustio Mundijal je istog mišljenja.

"Pa suđenje nije ni postojalo. Možda je Fifa zaboravila da za utakmicu delegira sudije. Nadam se da u narednim utakmicama Fifa opet neće zaboraviti da imenuje sudije, a mojim saigračima poručujem da su nas dostojno predstavili i hvala im na tome", kazao je Falkao.

Ipak Fifi nije uspjelo da sakrije podatak, a to je da na njenom zvaničnom sajtu je Brazil apsolutni lider prema broju žutih kartona igrača "karioka", ali i napravlejnih faulova u pet utakmica, čak 96! Njemačka, je sa druge strane u istom broju susreta skrivila čak 39 faulova manje. Brazilskim igračima sviran je čak 31 faul nad igračima Kolumbije, čime su za jedan popravili sopstveni rekord sa Čileom na Mundijalu u Brazilu, ali je taj meč trajao 120 minuta.

"Brazilu je više odgovaralo neprestano sjeckanje igre i čestitam im na pobjedi. Neprekidnim faulovima igrači Brazila su anulirali našu prednost, a to je bolji manevar u brzoj igri, pošto se moji igrači savršeno razumiju", objasnio je selektor Kolumbije Hose Pekerman, koji nije komantarisao sudije.

Najbolji igrač Kolumbije zato jeste sebi dao za pravo da se osvrne na Karbalja.

"Imali smo san. Željeli smo u istoriju fudbala, ali nam sudija nije dao jednake šanse. Uništio nas je", smatra Hames Rodriges.

Bonus video: