Sunigi prijete smrću zbog toga što je povrijedio Nejmara

Kako se navodi, Suniga je pored prijetnji smrću i vrijeđan na rasnoj osnovi preko društvenih mreža.
3 komentar(a)
Suniga, Foto: Beta/AP
Suniga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2014. 13:22h

Kolumbijskom fudbaleru Huanu Kamilu Sunigi prijećeno je smrću zbog toga što je povrijedio Nejmara u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu, prenijeli su danas svjetski mediji.

Pored prijetnji smrću, Suniga je i vrijeđan na rasnoj osnovi preko društvenih mreža.

Suniga je u četvrtfinalnoj utakmici startovao nad Nejmarom, zbog čega najveća zvijezda brazilske reprezentacije neće igrati do kraja Mundijala.

Desni bek Kolumbije izjavio je poslije susreta u četvrtak da nije imao namjeru da povrijedi protivnika.

"Sve ću učiniti kako bi moja reprezentacija ostvarila uspjehe, ali nisam imao namjeru da ga povrijedim. Bila je uobičajena situacija na terenu, oboje smo krenuli na loptu i došlo je do sudara. To je normalno, ali sigurno je da nisam htio da mu povrijedim leđa. Tužan trenutak za Nejmara, ali nadam se da će se brzo oporaviti", rekao je Suniga novinarima u Brazilu.

Brazil je pobijedio Kolumbiju sa 2:1 i tako se plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva čiji je domaćin.

FIFA razmatra da kazni Zunigu

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) razmatra mjere protiv Sunige, zbog njegovog grubog starta nad Brazilcem Nejmarom.

"Disciplinska komisija upravo analizira cio slučaj, pregleda video snimke i čita izvještaje sa meča i uskoro će odlučiti o eventualnim mjerama", rekla je portparol FIFA Delija Fišer.

Bonus video: