Brazilski šmek za polufinale

Golovi štopera iz prekida kobni za Kolumbiju - Tijago Silva načeo„kafeterose”, a Luiz evrogolom obezbijedio prolaz
7 komentar(a)
Tijago Silva, Foto: Beta/AP
Tijago Silva, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.07.2014. 22:38h

Brazil je tek u četvrtfinalu odigrao „brazilski”, svijet je čekao možda i previše da vidi pravi fudbal, ali nikad nije kasno za zemlju koja obožava najvažniju sporednu stvar na svijetu.

„Karioke” su savladale Kolumbiju u Fortalezi (2:1) i dočekale okršaj u polufinalu protiv još jedne fudbalske velesile - Njemačke.

Brazilci su preko 70 minuta bili bolji od tima koji je vjerovatno ostavio i najbolji utisak na Svjetskom prvenstvu, a do golova su stigli iz dva prekida - prvo je pogodio Tijago Silva već u 7. minutu iz kornera, a onda je u 69. sa preko 30 metara iz slobodnog udarca širom otvorio vrata polufinala.

Činilo se da neizvjesnosti ne može da bude, ali je Žulio Sezar skrivio penal u duelu sa Karlosom Bakom, a Hames Rodriges pogodio za 2:1. Više od deset minuta brazilska nacija je drhtala, Kolumbijci su na sve načine pokušali da izbjegnu eliminaciju, ali jednostavno nije išlo...

„Kafeterosi” su dugo bili bez šansi, nije to bila ekipa koja je gazila sve pred sobom, i kraj Mundijala je bio neminovan. Četi Hosea Pekermana nije ovog puta pomogao Rodriges, prvi igrač koji je na mundijalima dao više od pet golova (šest) još od 2002. i velike epizode Ronalda (strijelac osam pogodaka).

Brazil, dakle, ide u polufinale, ali uz probleme - Tijago Silva je dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti okršaj sa Njemcima, a u finišu je zbog povrede izašao Nejmar. Da li je u pitanju nešto ozbiljno i da je li najveći brazilski as upitan za naredni meč, znaće se vjerovatno već danas.

"Ovakve mečeve ne možete da pobijedite ako ne igrate s emocijama. Ne žalim zbog žutog kartona, mislio sam samo na to kako da odemo u polufinale", rekao je Silva.

Bonus video: