Osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave

V.S. je, kako se sumnja počinio krivično djelo u toku ove godine, radeći kao doktor u Domu zdravlja "Boško Dedeić" u Mojkovcu
125 pregleda 1 komentar(a)
Doktor, Foto: Shutterstock
Doktor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.07.2014. 17:46h

Policija je danas u sklopu akcje "Andol" Specijalnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv V.S. (55) iz Mojkovca, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

V.S. je, kako se sumnja počinio krivično djelo u toku ove godine, radeći kao doktor u Domu zdravlja "Boško Dedeić" u Mojkovcu, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, u namjeri da sebi ili drugom pribavi materijalnu korist.

"Naime, sumnja se da je V.S. vršio preglede pacijenata i pružao zdravstvene usluge pacijentima van teritorije Opštine Mojkovac bez odgovarajućih zakonom propisanih uputa i procedura, te da je pomenute preglede naplaćivao uz izdavanje ljekarskih izvještaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe se sumnja da je osim toga, zavodeći ljekarske izvještaje izdate pacijentima od kojih je naplatio zdravstvene usluge pod brojevima koji su dodijeljeni drugim pacijentima, počinio i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Bonus video: