Maradona bez akreditacija i mjesta u VIP loži

Fifa je velikom "El Pibeu" oduzela akreditacije i izrekla zabranu prilaska vip ložama u narednim utakmicama SP u Brazilu
53 pregleda 1 komentar(a)
Maradona, Foto: Beta/AP
Maradona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.07.2014. 18:14h

Fudbalska ikona i jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Argentinac Dijego Armando Maradona ubuduće će moći utakmicama na 20. Mundijalu da prisustvuje samo kao navijač sa plaćenom kartom. Fifa je velikom "El Pibeu" oduzela akreditacije i izrekla zabranu prilaska vip ložama u narednim utakmicama Svjetskog prvenstva u Brazilu, zbog stalnih kritika na račun rukovodstva Fife.

Maradona je "otrovne strelice" pšrema Fifi počeo da odapinje nekoliko dana pred početak Mundiajla, nazivajući vrh Fife korumpiranom organizacijom koju je zbog korupcionaškog skandala oko dodjele SP 2022. Kataru, trebalo pročistiti iz korijena.

El Pibe nije stao na tome, pa je tokom Mundijala nebrojeno puta kritikovao Fifu i njenog predjsaednika Sepa Blatera.

"Blater je iz sarkofaga izvukao dva idiota, Pelea i Bekenbauera, kako bi u njegovo ime podržavali sramnu diskvalifikaciju izrečenu Luisu Suaresu. Izašli su iz muzeja, zaboravljavajući da je Bekenbauer tako jako udarao laktovima da je mogao ubiti nekoga, a Pele je mnogo puta brutalnim startovima povređivao suparničke igrače", kazao je Maradona u odbrani urugvasjkog napadača kojem je izrečena najteža kazna u istoriji Fife.

Maradona nije ostao dužan ni potpredsjedniku Fife i prdsjedniku Argentinskegog fudbalskog saveza, Huliu Grondoni.

"To je nesrećni glupan, koji je sve stekao zahvaljujući korupciji u Fifa, za razliku od mene koji sam sve stekao na častan način pred očima cijelog svijeta", prokomentarisao je El Pibe

Bonus video: