Starović ostaje u Latini

Saša Starović će i naredne sezone igrati u italijanskoj Latini - bivši korektor Budućnosti i srpski reprezentativac potpisao je novi jednogodišnji ugovor
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 14:36h

Saša Starović će i naredne sezone igrati u italijanskoj Latini - bivši korektor Budućnosti i srpski reprezentativac potpisao je novi jednogodišnji ugovor.

Srećan sam što ostajem u Latini, sa kojom sam već dogovorio nastavak saradnje na kraju prošle sezone, a potpis na ugovor je samo potvrda tog dogovora. Prošle sezone nismo ostvarili ciljeve jer smo imali dosta problema sa povredama. Vjerujem da se to neće dogoditi naredne sezone i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve", rekao je Starović.

Latina je, inače, bila prvi klub u Italiji za koji je Starović igrao, u sezoni 2010-2011, kao pozajmljen igrač iz Lube Maćerate, koji ga je i kupio od Budućnosti, da bi ga u sezoni 2009/2010 prvo pozajmio ruskom Uralu.

Nakon godine u Rusiji, Starović je zaigrao u Italiji, u Latini, a u premijernoj sezoni u odbojkaškoj Seriji A bio je prvi poenter ligaškog dijela sa 492 poena (skoro 19 poena prosječno po meču).

Starović je u Budućnost stigao 2005. godine, iz rodnog Gacka, nakon što ga je na jednom prijateljskom meču u Gacku primijetio bivši selektor Crne Gore Ivan Joksimović, koji je tada vodio juniore podgoričkog kluba.

Joksimović je odmah prenio utiske tadašnjem šefu stručnog štaba Budućnosti Igoru Kolakoviću, koji je zajedno sa direktorom Ivicom Adžićem odmah krenuo na posao, pa je Budućnost pobijedila konkurenciju svih najboljih klubova iz Srbije, koji su itekako bili zainteresovani za velikog talenta.

Povreda Kemala Šećeragića otvorila je Staroviću vrata prvog tima, nakon svega pola godine staža u juniorima, pa je narednih godina zajedno sa Milošem Ćulafićem činio mladi, ali veoma talentovani tandem korektora Budućnosti.

Nakon odlaska iz Budućnosti, u ljeto 2009. godine, Starović je potpisao petogodišnji ugovor sa Lubeom iz Maćerate. Prvo je bio na pozajmici u Uralu, potom u Latini, a u ljeto 2011. je otišao u San Đustino iz Peruđe, gdje je doživio peh odmah na početku. Krajem septembra, u meču prvog kola italijanske A1 lige protiv Vibo Valentije, Starović je doživio tešku povredu koljena.

Pauzirao je pet mjeseci, u finišu te sezone se vratio u Lube, za koju je igrao pretprošle sezone, gdje je, uglavnom, bio rezerva italijanskom reprezentativcu Zajcevu. Prošlog ljeta je odlučio da potraži klub gdje će imati veći prostor za igru, i vratio se u Latinu.

U dresu Budućnosti je osvojio po tri titule i Kupa, dok sa selekcijom Srbije ima sedam medalja, od kojih su najvažnije zlato na Evropskom prvenstvu u Austriji 2011. i bronza na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2010.

Bonus video: