Maskirne uniforme dočekuju goste na Mogrenu I

“Zbog čega je to rađeno, koje krivično djelo je napravljeno. Neka nam neko to kaže. Mislim da se sve ovo radi smišljeno“...
407 pregleda 22 komentar(a)
Korkovado, Budva, Foto: Vuk Lajović
Korkovado, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.07.2014. 13:41h

Policajci u maskirnim uniformama upali su prije dva dana na budvansku plažu Mogren I i naočigled više stotina kupača legitimisali zaposlene u lokalu na toj plaži.

Prema riječima Mladena Kažanegre, jednog od zakupaca popularnog budvanskog kupališta, na plaži je tada bilo oko 500 gostiju.

“Kupači su gledali kako nas policajci u maskirnom popisuju kao da je Gestapo”, kazao je Kažanegra.

On i nekoliko Budvana osnovali su firmu “Club 54”, pod kojom gazduju plažom.

Nekoliko sati kasnije, pripadnici Posebne jedinice policije, njih oko 20, blokirali su terasu popularnog lokala “Korkovado”, ispred zidina Staroga grada i napravili raciju.

I ta policijska “posjeta” urađena je naočigled brojnih turista i mještana koji su sjedjeli u tom i okolnim kafićima.

Na terasi “Korkovada”, koji je u vlasništvu poznatog ugostitelja Đura Ivanovića, osim njega koji je bio sa prijateljima, sjedjelo je oko 50 gostiju, među kojima i nekoliko poznatih crnogorskih sportista.

Ugostitelji, koji su juče pozvali redakciju “Vijesti”, tvrde da su revoltirani postupkom policije, ističući da selektivno kontroliše budvanske lokale.

Policija je, prema riječima ugostitelja, okupirala terasu “Korkovada” sa svih strana, prolazeći između stolica susjednog lokala “Astoria” i sprečavajući da bilo ko napusti svoja mjesta.

Nekoliko pripadnika PJP-a prišlo je stolu za kojim je sjedio Ivanović, a ostali su legitimisali goste.

Te scene u srcu metropole turizma, izgleda su ostavile više nego loš utisak na goste, koji su nakon odlaska PJP-a počeli da napuštaju “Korkovado” i okolne lokale.

Prema rječima ugostitelja, legitimisani su gosti koji su u to vrijeme večerali - muž i žena koji su bili sa djetetom, sportisti, omladina.

“Bilo je krajnje neprijatno, jer je sezona počela, a sve to se dešava kada je ispred zidina Starog grada bilo dosta gostiju. Odmah nakon što su otišli, gosti su revoltirano napustali lokal, jer nikome nije prijatno da doživi to što se dogodilo“, ispričali su ugostitelji “Vijestima”.

Pripadnici PJP-a nakon racije u “Korkovadu” ušli su u Stari grad i kontrolisali nekoliko osoba, koje su bile u noćnom provodu u lokalima unutar zidina.

“Smatram da policija vrši represiju nad lokalima koje isključivo drže mještani, čime ugrožavaju i naše porodice.

Ne znamo kome je interes da se sve ovo radi, zašto se ovo dešava?”, kazao je jedan od ugostitelja.

Oni ističu da se upadima policajaca u maskirnim odijelima, u kafiće koji su prepuni, jednostavno želi stvoriti loša slika o njihovim lokalima, kako bi ih gosti izbjegavali.

“Riječ je popularnim lokalima i sada, na početku sezone, događaju se ovakve mučne scene... Zbog čega je to rađeno, koje krivično djelo je napravljeno. Neka nam neko to kaže. Mislim da se sve ovo radi selektivno i smišljeno“, kazali su ugostitelji.

Bonus video: