Gušić i Nurković eliminisani na startu

Crnogorski džudisti Marko Gušić i Jusuf Nurković ostali su bez medalje prvog takmičarskog dana kadetskog prvenstva Evrope u Atini.
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 13:00h

Crnogorska kadetska selekcija nije uspjela da osvoji medalje prvog dana Evropskog prvenstva u džudu, koje se do nedjelje održava u Atini.

Na programu su danas bile po tri najlakše kategorije u konkurenciji kadetkinja i kadeta, a za naš tim su nastupili Marko Gušić i Jusuf Nurković.

Gušić je na vazari dobio prvu borbu kategorije do 55 kilograma sa Moldavcem Jonom Mihailovim, ali je u sljedećoj pao na ipon sa Manuelom Lombardijem iz Italije.

A Nurković je u kategoriji do 60 kilograma bio „žrtva” teškog žrijeba, pošto je nakon bespoštedne borbe poražen od polufinaliste, Francuza Tomasa Makriza sa jednim više kaznenim poenom (3:2), a u repasažu je na vazari izgubio od domaćeg takmičara Jorgosa Markarijana.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, nastupiće pet crnogorskih reprezentativaca, Janko Vulović i Jakub Nurković (do 66 kg), Danilo Todorović (do 73), Ivana Šunjević i Mirjana Milić (do 63).

U nedjelju će na tatami Lazar Ćupić i Zvezdan Đukić (do 81), Milija Darmanović (do 91) i Jovana Peković (do 70).

Bonus video: