Crna Gora definitivno u polufinalu, sa Grčkom za prvo mjesto

Utakmice Crna Gora - Grčka igrau se u subotu i nedjelju u 20 sati. Ulaz je slobodan
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 20:46h

Nakon što je Grčkoj otkinuo bod, Azerbejdžan je to isto i juče uradio kod kuće protiv Poljske, koja je slavila samo 3:2 (25:21, 25:20, 20:25, 27:29, 15:12).

Zahvaljujući rezultatu iz Bakua, crnogorski odbojkaši su i teoretski osigurali plasman u polufinale Evrolige, pa dvomeč u Budvi protiv Grčke dočekuju samo sa željom da se, eventualno, domognu prvog mjesta, koje u polufinalu donosi mogućnost igranja revanša kod kuće.

U svakom slučaju, izabranici Slobodana Boškana su već ostvarili bolji rezultat od prošlogodišnjeg petog mjesta u debitantskom nastupu, istina u slabijoj konkurenciji u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Od Grčke preko polufinala kreće borba za još veći uspjeh...

"Grčka je dobar protivnik. Ide nam na ruku to što oba meča igramo kao domaćini, i zbog značaja tih utakmica, što nam daje nam za pravo da vjerujemo da ćemo dobro igrati. Poslije tih mečeva će se znati ko će biti prvi, a ko drugi u grupi", kaže Boškan.

Uoči posljednjeg vikenda, Crna Gora je prva u grupi A sa 14 bodova, bod manje ima Rumunija, koja je slobodna u posljednjem kolu, treća je Grčka sa 12, a u igri za polufinale je i četvrtoplasirana Poljska sa 10 bodova.

"U grčkoj selekciji je najveći izazov za nas, koji ćemo morati da prevaziđemo, korektor Mitar Đurić, koji je dobro igrao prošle sezone u Halkbanci, igra dobro i Evroligu. Međutim, ne smijemo da potcijenimo ni ostale u grčkoj reprezentaciji. Mislim da ćemo se dobro pripremiti za njih i da ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom momentu. Očekujem barem jednu pobjedu protiv Grčke, a mi ćemo ići na dvije. U dosadašnjem radu i razgovorima sa igračima, insistirao sam da se uvijek pruža maksimum, na treningu i utakmicama, da se uvijek razmišlja o pobjedi. Krajnji ishod, naravno, zavisi i od protivnika, ali je važno da sa tim razmišljanjem uđemo u dvije utakmice sa Grčkom", dodaje Boškan.

Selektor je zadovoljan radom na treninzima, kao i time što je Božidar Ćuk počeo sa treninzima, nakon problema sa ramenom.

"Očekujem da ćemo svi biti spremni i zdravi za te dvije utakmice", kaže Boškan.

Da li je odluka da se usred ljetnje sezone mečevi igraju u Budvi, pokazaće dvomeč sa Grčkom, pošto je protiv Azerbejdžana na dva meča bilo ukupno oko 200 ljubitelja odbojke.

"Azerbejdžan nije, možda, tako privlačan za publiku. Iskreno se nadam da će Grčka privući mnogo više gledalaca. Prvo, Grčka je dobar protivnik, to će biti dvije dobre utakmice. A drugo, ti mečevi odlučuju o prva dva mjesta u grupi, imaju veliki značaj za oba tima. Zbog toga mislim da će te utakmice biti interesantnije za publiku da dođe da nas bodri da ostvarimo što bolju učinak", zaključio je selektor Crne Gore.

Filipov: Želimo barem tri boda

Predvođeni odličnim korektorom Mitrom Đurićem (prvo je igrao kao primač, a kasnije i kao srednji bloker), koji je prve odbojkaške korake napravio u pionirima Budućnosti (inače sinom nekadašnjeg proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca, bivšeg srednjeg blokera podgoričkog tima Milana Đurića), Grci su danas preko Beograda i Tivta, nakon pet sati puta, stigli u Budvu.

"Cilj nam je plasman u polufinale, ali moramo da idemo korak po korak. Sad smo skoncentrisani na prvi meč, želimo barem tri boda iz ovog dvomeča, kako ne bismo zavisili od ostalih rezultata. Bilo bi idealno da potrebne bodove osvojimo već u prvom meču. Neće biti lako, Crna Gora je dobra ekipa sa iskusnim igračima. Ali, mislim da možemo do željenog rezultata", izjavio je tehničar Dmitro Filipov.

Utakmice Crna Gora - Grčka igrau se u subotu i nedjelju u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Galerija

Bonus video: