Maradona kritikovao igru reprezentacije Argentine

Legendarni Dijego Maradona ocijenio je da selekcija Argentine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igra ispod svojih mogućnosti i da se previše oslanja na Lionela Mesija.
0 komentar(a)
Maradona, Foto: Beta/AP
Maradona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.07.2014. 10:44h

Legendarni Dijego Maradona ocijenio je da selekcija Argentine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igra ispod svojih mogućnosti i da se previše oslanja na Lionela Mesija.

"Mi još nismo počeli (da igramo). Svi moraju da shvate da ne možemo da budemo 'fudbalski klub Mesi'. On možda može da postigne sjajan gol... Ali, ako se to ne dogodi, ne možemo da skočimo na njega sjutra i optužimo ga za katastrofu Argentine", rekao je Maradona, prenijeli su danas brazilski mediji.

Maradona, koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi predvodio kao selektor Argentinu do četvrtfinala, kritikovao je igru državnog tima na utakmici protiv Švajcarske, u utorak u osmini finala, koju su "gaučosi" dobili poslije produžetaka, golom Anhela di Marije u 118. minutu.

On je rekao da velike zvijezde Argentine igraju sa samo 40 odsto svojih mogućnosti.

"Pojedinačno i timski Argentina je bolja. Švajcarci prave dobre satove, ali imaju malo fudbalera", rekao je Maradona, koji je 1986. godine osvojio Svjetsko prvenstvo sa Argentinom.

Argentina je pobijedila u sve tri utakmice u grupnoj fazi, Mesi je svaki put proglašen za igrača utakmice i postigao je četiri od sedam golova svog tima.

"Mali (Mesi) je sam. Ekipa nema promjenu ritma, napadači se ne kreću dovoljno. U sebi osjećam gorčinu, bijes, frustraciju pošto Argentina može da igra mnogo, mnogo bolje... Trener to mora da sprovede. Ako ne poprave igru protiv Belgije, bićemo u problemu", rekao je Maradona i dodao da igrači nemaju stav fudbalera koji daju sve od sebe.

Argentina je 1978. i 1986. godine osvajala Svjetsko prvenstvo, a fudbaleri i navijači posebno žele da trijumfuju ove godine, na domaćem terenu velikog rivala Brazila.

Četvrtfinalna utakmica između Argentine i Belgije igra se u subotu od 18 časova u Braziliji.

Bonus video: