Način na koji se muškarac odnosi prema majci otkriva mnogo o njemu

Ukoliko vaš partner majku zove svaki dan i s njom vodi duge razgovore, to znači da joj najverovatnije priča o svemu
236 pregleda 8 komentar(a)
majka i sin, Foto: Shutterstock
majka i sin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.07.2014. 10:22h

Način na koji se muškarac odnosi prema majci otkriva mnogo o njemu i omogućava da otkrijete neke njegove osobine koje možda nikada ne biste uočili.

Zove je svaki dan

Ukoliko vaš partner majku zove svaki dan i s njom vodi duge razgovore, to znači da joj najverovatnije priča o svemu, uključujući i intimne detalje vašeg odnosa.

Zbog toga će njegova majka imati mogućnost da zaviri u vašu najdublju intimu, ali će znati i za svaku vašu svađu.

Traži njen savjet

Postoji nešto nemuževno u odraslom muškarcu koji ne može sam donijeti odluku, već traži pomoć i savjet majke. Naravno, poželjno je da poštuje njeno mišljenje, međutim ako mu je majčino odobravanje najvažnije i potrebno u svakom težem trenutku, to je znak da je kao osoba poprilično nesiguran.

Nije zahvalan

Muškarac koji vlastitu majku uzima zdravo za gotovo, vjerovatno nijednu osobu, uključujući i svoju djevojku, u svome životu neće dovoljno cijeniti. Ovaj tip muškarca u većini slučajeva prvo gleda sebe i svoje potrebe.

Osim toga, nikada nema potrebu da se zahvali ljudima kada nešto učine za njega, jer smatra da majka, žena ili prijatelj jednostavno rade ono što njihova uloga i nalaže.

Jednostavno nisu bliski

Iako postoji niz opravdanih razloga da se odnos s roditeljima razvodni, neki muškarci jednostavno nemaju strpljenja, vremena ili srca kako bi ostali bliski sa svojom majkom. Ako ne zna da cijeni odnos s prvom ženom koja ga u životu voli, tada su šanse da mu ljubav i u vašoj vezi bude prioritet jako male.

Ružno govori o njoj

Bez obzira kakva je njegova majka bila za vrijeme njegovog odrastanja, njegova sklonost da ružno govori o ženi koja ga je rodila puno govori o njegovoj ličnosti.

Razumljivo je ako se povremeno žali na vlastitu majku, međutim, konstantno ružno pričanje o majci pokazuje ozbiljan nedostatak poštovanja prema ženama i nezrelost.

Još uvijek živi prema njenim pravilima

Muškarac koji i dugo nakon što se odselio iz porodičnog doma još živi po pravilima, vrijednostima i standardima kojima ga je naučila majka u mladosti, nije u stanju sam da uspostavi sistem vrijednosti.

Bonus video: