Brazil ponovo na ivici žileta

Drhti nacija, a drhti i Luiz Felipe Skolari, svjestan da njegov tim mora mnogo bolje
2 komentar(a)
Luiz, Nejmar, Marselo, Foto: Beta/AP
Luiz, Nejmar, Marselo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.07.2014. 10:17h

Brazil je drhtao tokom 120 minuta i penal ruleta protiv Čilea, a od tog dana drhti od Kolumbije, poletne i potentne. Drhti i Luiz Felipe Skolari, svjestan da njegov tim mora mnogo bolje ako želi da preskoči najtežu prepreku u dosadašnjem toku Mundijala.

Skolari, poznat po tome što sastav u koji vjeruje ne mijenja osim iz nužde, za meč sa Kolumbijom sprema radikalne promjene, pravu revoluciju, bar tako tvrde brazilski mediji.

Na posljednjem treningu, Skolari je uigravao ekipu bez Danija Alveša i Freda. Desni bek bi u tom slučaju bio Majkon, koji do sada nije igrao, dok bi Nejmar bio lažna devetka...

"Imam neke kombinacije, možda izađemo sa tri štopera. Tako smo igrali 2002, ova ekipa ima igrače sličnog profila", rekao je Skolari.

Da li će ovih promjena uopšte biti i šta će one, ako ih bude, donijeti - za prvu zvijezdu ekipe totalno je nebitno, samo da Brazil prođe dalje...

"Nismo ovdje da bismo priredili spektakl, već da osvojimo titulu. Kako i na koji način, potpuno je nevažno", rekao je Nejmar.

Jedinstveno je mišljenje svjetske fudbalske javnosti da Brazil nije pokazao odlike budućeg šampiona.

"Potpuno je normalno da navijači očekuju da igramo bolje. Ali ne mogu da očekuju da će biti lako. Argentina prođe u produžecima, Njemačka takođe, Holandija u finišu... Ovo je izjednačeno prvenstvo", kazao je Skolari.

Kolumbija je, s druge strane, oduševila - predvođena Hamesom Rodrigesom lagano je srušila sve četiri prepreke, često uz egzibicionu igru, raznovrsnu, brzu i napadačku...

"Kolumbija je velika ekipa i to je pokazala. Rodriges je bio fantastičan, veoma mi je drago što ćemo se naći na terenu, jedan protiv drugoga. Ovo, međutim, nije naš duel, nebitno je ko će od nas biti bolji, važno je samo da odemo dalje", kazao je Nejmar.

Brazil je šesti put zaredom u četvrtfinalu, a u toj fazi završavao je dva posljednja Mundijala. Kolumbija je, s druge strane, prvi put otišla tako daleko i nema šta da izgubi.

"Zadovoljni smo, jer smo ispisali istoriju, ali nismo se zadovoljili. Želimo još da pobjeđujemo, ova ekipa ima pobjednički mentalitet", samouvjereno je najavio Rodriges, prvi strijelac Mundijala sa pet golova.

Sve sluti na još jednu utakmicu na ivici žileta i punu tenzija, u kojoj Brazil može da dobije malo, samo još jedan meč na putu do krajnjeg cilja, a da izgubi bukvalno sve...

Uloga Velikog Fila

Srećne i dramatične pobjede podižu adrenalin igračima - nema sumnje da će Brazilci uz pozitivan psihološki efekat ući u duel sa Kolumbijom.

"Ono što se dogodilo protiv Čilea pomoći će nam da se još više motivišemo i bolje pripremimo", kazao je Ramireš.

Veliki adut Brazila je i selektor - Veliki Fil je čovjek ogromnog iskustva, ali i sjajan motivator, omiljen među igračima...

"On nije šef, on je naš vođa. Šef naređuje, a Felipe s nama razgovara, radi zajedno sa nama, stoji iza nas", kaže Dani Alveš.

"Čast je i privilegija biti sa takvom osobom. Prije svake utakmice ima emotivan govor, a u svakom trenutku osjećamo da imamo njegovu podršku i da nam bezgranično vjeruje", objasnio je Tijago Silva.

Bonus video: