Državljanin Crne Gore osumnjičen za milionsku prevaru u Britaniji

Ispektori zaduženi za slučaj Kolja Ljuljđuraja (48) saopštili su medijima da on u ovom trenutku može biti bilo gdje
3 komentar(a)
Funta, Foto: Wikipedia.org
Funta, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 03.07.2014. 16:29h

Policija britanskog grada Durhama, osumnjičila je državljanina Crne Gore Kolju Ljuljđuraja (48) da je varao penzionere i oprao novac u vrijednosti većoj od milion funti.

To je prenijelo nekoliko medija u Velikoj Britaniji.

Britanski portal “thenorthernecho.co.uk”, piše da je Ljuljđuraj prevare počinio kao finansijski savjetnik, na štetu sedam penzionera, od kojih je, između 1999. i 2011. godine, ukrao najviše - 280.000 funti.

Sudije Osnovnog suda u susjednom gradu Konsetu, prema informacijama istog medija, potpisali su nalog za hapšenje Ljuljđuraja 1. jula.

Navodi se da je 48-godišnji Crnogorac imao prebivalište u gradu Darlingtonu odakle su bile i njegove žrtve, a da mu se nakon prevara gubi svaki trag.

Policija sumnja da je Ljuljđuraj napustio granice Ujedinjenog Kraljevstva, što je medijima potvrdio i zastupnik optužbe Martin Bleir.

“Radi se o kompleksnoj prevari i pranju novca”, rekao je Bleir.

Ispektori zaduženi za slučaj Ljuljđuraja saopštili su medijima da on u ovom trenutku može biti bilo gdje, ali da se nadaju da će ipak stati pred lice pravde.

Navodni zločin Ljuljđuraja otkrio je jedan od rođaka njegove žrtve, penzionera koji je u međuvremenu umro, nakon što je izvršio uvid u njegov bankovni račun.

Policija vjeruje da ima dovoljno dokaza da goni Ljuljđuraja zbog prevara i pranja novca u vrijednosti većoj od 900.000 funti.

Bonus video: