Dabović operisan u Kliničkom centru

Tužiteljka tražila da se dostavi ljekarski izvještaj o ovredama Jovana Dabovića
1288 pregleda 4 komentar(a)
Crmnički vinotok, Foto: Boris Pejović
Crmnički vinotok, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.07.2014. 15:56h

Barska policija uhapsila je Dražena Šuštera, Srđana Vukosavovića i Stevana Đurišića, koji se sumnjiče da su 1. jula pretukli vlasnika konobe “Crmnički vinotok” u Virpazaru Jovana Dabovića (68), a potom demolirali njegov lokal.

Oni se, po nalogu zamjenice tužioca iz Bara Nusrete Arapović, nalaze u 48-časovnom pritvoru policije u Baru, a danas će se znati koje će im krivično djelo biti stavljeno na teret.

“Uzete su izjave od svjedoka, ali i supruge vlasnika konobe. Tužilac je tražila i da joj se dostavi i ljekarski izvještaj o povredama”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Šušter, Vukosavović i Đurišić sumnjiče se da su s leđa nasrnuli na vlasnika konobe, koji je sam sjedio za jednim od stolova u bašti.

Sin pretučenog nekadašnjeg pomorca Darko Dabović, ispričao je “Vijestima” da u vrijeme napada nije bio u Virpazaru, ali kada je došao zatekao je oca “izobličenog lica i oblivenog krvlju”.

Dabović je juče oko podne zbog teških povreda operisan na Odjeljenju maksiofacijalne hirurgije KC-a, jer su mu napadači smrskali jagodičnu kost, sinusne kanale, rasjekli arkadu, ali i napravili veliki podliv na lijevom oku.

Na podužem izvještaju, ljekari su upisali i da je Dabović u napadu zadobio nagnječenje lijevog uha, ali i manji potres mozga i brojne podlive i posjekotine...

Osim Dabovića u napadu je lakše povrijeđena i njegova supruga Borislava, koja je pokušavala da ga odbrani od udaraca.

Sin Dabovića i radnici u konobi, tvrdili su da je, osim uhapšenih, u napadu učestvovalo još najmanje 6-7 muškaraca, koji su imali zaduženje da demoliraju lokal.

“Šušter, Vukosavović i Đurišić su pesnicama oborili mog oca i tukli ga do iznemoglosti, dok su ostali lomili inventar u bašti. Sve su uništili što im je dopalo pod ruku. Najteže mi je što su mi oca i majku tako divljački tukli i to na kućnom pragu”, ispričao je Darko Dabović.

Sin pretučenog vlasnika konobe naveo je da pretpostavlja da je razlog za brutalan napad posjeta Poreske inspekcije Virpazaru, koja je zatvorila piceriju Šuštera i Vukosavovića.

“Prenijeli su mi da su oni tokom napada na našu konobu govorili kako je, navodno, moj otac zvao inspektore u Virpazar. Navodno, to im je bio povod da mi brutalno pretuku oca i maltretiraju majku u našoj kući”, naveo je njihov sin.

Bonus video: