Nebojša Savić osuđen na 15 godina zbog ubistva Cvetkova

U obrazloženju presude sudija Moštrokol je kazala da je nesumnjivo utvrđeno da je Nebojša bajonetom usmrtio Cvetkova nanijevši mu 25 uboda u grudi, leđa i rame
127 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Savić, Gajo Savić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Savić, Gajo Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2014. 12:12h

Krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol danas je u Višem sudu u Podgorici u ponovljeneom sudskom procesu osudilo Nebojšu G. Savića (32) iz Valjeva na jedinstvenu kaznu od 15 godina i devet mjeseci zatvora zbog ubistva Bugarina Rastislava Cvetkova u stanu u naselju Adok u Budvi i zbog prodaje marihuane, dok je njegov brat Gajo (30), u odsustvu, osuđen na dvije godine i jedan mjesec zatvora zbog krivičnih djela povreda leša i prodaja marihuane.

Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju iz optužnice, da je Nebojša počinio "teško ubistvo" na podmukao način, jer je u martu 2011. sa 25 uboda bajonetom ubio Cvetkova dok je ležao na krevetu, a zatim bonsekom iskomadao tijelo, udove, šake, glavu i torzo.

U optužnici se navodi da je u periodu od 22. do 25. marta 2011. godine u Budvi, okrivljeni Nebojša Savić na podmukao način sa umišljajem ubio Cvetkova, prerezavši mu glavu bonsekom i testerom.

U obrazloženju presude sudija Moštrokol je kazala da je nesumnjivo utvrđeno da je Nebojša bajonetom usmrtio Cvetkova nanijevši mu 25 uboda u grudi, leđa i rame.

"Sud nije prihvatio navode optužnice da je Nebojša Savić na podmukao način počinio ubistvo, a koje se smatra da žrtva nije očekivala napad, kao i da je ispoljena posebna prepredenost. Okrivljeni je bio isprovociran i iznenada i trenutno je dopnio odluku da ga usmrti, jer je ranije imao svađu sa Cvetkovim, da kada uđe u stan koji je Nebojša savić iznajmio, da ne ostavlja ključ u bravu, tako da bi i on mogao da uđe u stan. Toga dana Cvetkov je ostao u stanu i legao da spava, a kada je Nebojša došao, nije mogao da uđe, a pri tom ga je vidio da hoda po stanu. Zbog toga je Nebojša Savić ušao kroz prozor kupatila i trenutno donio odluku da ga ubije, kod koga je u tom trenutku bio prisutan afekat razdraženosti i bijesa sredjeg inteziteta. Ni u jednom dijelu nije potvrđeno da je Gajo Savić počinio teško ubistvo pomaganjem svom bratu Nebojši, jer nije bio u stanu kada je njegov brat ubio Cvetkova.

Bonus video: