Akcija "Karavan": Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja

Osumnjičeni V.M, se osim za ova dva krivična djela sumnjiči da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja
73 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 07:13h

Policija je u sklopu akcije “Karavan”, uhapsila pet državljana Crne Gore Branka Baošića (42), Vukomana Mrdaka (34), Sašu Simovića (46), Borka Stanića (40), Jovana Baošića (49) i državljanina Srbije Željka Momića (44).

Policija sumnja da su uhapšeni iz Srbije u Crnu Goru prokrijumčarili robu vrijednosti oko pola miliona eura.

Na teret im se stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje.

Osumnjičeni Mrdak, bivši carinik, osim za ta dva krivična djela, sumnjiči se i da je zloupotrijebio službeni položaj.

Iz Uprave policije saopštili su da sumnjaju da je organizator kriminalne grupe Momić.

"Službenici policije su izvršili pretrese 15 stanova, kuća i drugih objekata na teritorijama opština Podgorica, Bijelo Polje i Nikšić, koje su, kako se sumnja, koristili osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe i sa njima povezana lica", saopšteno je juče iz policije.

Kako bi se stalo na kraj krijumčarima, crnogorska policija je razmijenila operativne podatke sa kolegama iz Srbije, a završna faza akcije dogovorena je prošle nedjelje prilikom sastanka direktora Urpave policije Slavka Stojanovića i njegovog kolege iz Srbije Milorada Veljovića.

U saopštenju policije navedeno je da je pretresom pronađeno i oduzeto oko 100 paketa cigareta, određena količina alkohola i pirotehnička sredstva petarde, kao i druga tehnička i roba široke potrošnje, za koju osumnjičeni nisu imali dokumentaciju i dokaze o porijeklu.

"Vrijednost robe koja je pronađena tokom današnjih pretresa je oko 80.000 eura".

Dodaje se da je grupa prokrijumčarenu robu plasirala i namjeravala da plasira na sivom tržištu Crne Gore, podsredstvom mreža posrednika i preprodavaca, koji su imali podijeljene uloge u smislu prenosa, skladištenja i distribucije robe.

Policija je, u koordiniranim aktivnostima sa službenicima Uprave carina i MUP-om Srbije, u periodu od septembra 2013. do aprila 2014. godine, na našoj teritoriji pronašla i oduzela još i robu u vrijednosti od oko 450.000 eura.

Galerija

Bonus video: