Na SP u Rusiji četiri izmjene?

Fifa će razmotriti mogućnost da od Mundijala u Rusiji treneri u produžecima imaju pravo na dopunsku izmjenu
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2014. 11:20h

Nevjerovatno teški uslovi igranja na terenima u Brazilu učinili su da igrači sa mukom izdržavaju propisanih 90 minuta, a naročito teško bilo im je u produžecima duela osmine finala.

To je bio alarm za Svjetsku kuću fudbala da razmisli o povećanju broja izmjena, i najvjrovatnije će od Mundiajla u Rusiji umjesto tri, selektori imati pravo u produžecima na još jednu, četvrtu zamjenu igrača.

"Mi ćemo tu ideju staviti na razmatranje. Zašto da ne, smatramo da je četvrti igrač potreban, ali samo u produžecima. Neko se može povrijediti, i onda zašto da ne", kazao je Žerar Ulije, poznati trener koji za tehnički komitet Fife analizira mečeve Mundiajla u Brazilu.

"Zamjene igraju važnu ulogu, jer ulaze u igru odmorni i motivisani. Zato je i četvrtina golova na 20. Mundijalu postignuta u posljednjih 15 minuta utakmica. I kao trener ja bih pozdravio takvu mogućnost da u produžecima mogu da imam još jednu izmjenu na raspolaganju", zaključio je Ulije.

Fifa će tu mogućnost razmatrati i moguće je da će na Mundijalu 2018. godine u Rusiji treneri u produžecima imati pravo na dopunsku izmjenu!

Bonus video: