Suđenje Grguroviću: “Pričao sam ono što mi je kolega Lakić govorio”

Za 21. jul planirano je ponovno saslušanje Lakićeve
144 pregleda 0 komentar(a)
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2014. 16:48h

Bivši policajac Andrija Kovačević, rekao je da se ne sjeća da li je išao kući kod Milana Grgurovića i da je u prethodnom iskazu vjerovatno govorio ono što mu je njegov, takođe bivši kolega, Vlado Lakić ispričao o tome.

On je to naveo na ponovljenom suđenju Grguroviću kome se sudi za lažno prijavljivanje da je prijetio novinarki “Vijesti ” Oliveri Lakić.

Kovačević je, na ponovljenom suđenju, rekao da ostaje pri ranije datom iskazu, a kada ga je tužilac Saša Čađenović pitao na koji dio iskaza misli, jer je jedan dio iskaza potpuno suprotan drugom dijelu, on je rekao da se ne sjeća ničega.

“Sjećam se da mi je Lakić rekao da smo išli kod Grgurovića, ali ja se toga ne sjećam, vjerovatno sam pričao ono što mi je Lakić govorio”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje tužioca, rekao je i da nikada nije nikome tajno uručivao bilo kakav poziv za sud. Suđenje se nastavlja 21. jula, za kada je planirano ponovno saslušanje novinarke Lakićeve i Jasmine Muminović, kao i davanje završnih riječi.

Kovačević se tokom svjedočenja u prethodnom postupku zamalo nije onesvijestio i djelovao je veoma konfuzno, nakon što mu je tada sutkinja kazala da se njegovo svjedočenje ne podudara sa iskazom kolege Lakića.

Tada je rekao da nije dobio naređenje da sa kolegom Lakićem privede Grgurovića, već samo da ga obavijeste da mora da dođe u zgradu policije.

Kada je shvatio da nije rekao isto kao i njegov kolega, dodao je "da ne može da se sjeti svih detalja u vezi sa tim slučajem".

Svjedočeći prije dva mjeseca, bivši policajac Lakić kazao je da mu je, nekoliko dana nakon svjedočenja u prethodnom postupku, inspektor za potrage Željko Gardašević rekao da je istraga “rađena u tajnosti”.

Vlado Lakić je, u prethodnom postupku, rekao da je sa kolegom Kovačevićem, po naređenju iz Operativnog centra, bio zadužen da privede Grgurovića u Ispostavu policije i da mu tada nije objašnjeno zašto ga privode.

Oni su osuđeni za primanje mita tokom kontrole saobraćaja, nakon čega su otpušteni iz službe. Grguroviću se treći put sudi za lažno prijavljivanje za prijetnje Lakićevoj, nakon što je Viši sud dva puta obarao osuđujuću presudu.

Sada se zbog tih prijetnji sudi policajcu Milenku Rabrenoviću, koji je ranije bio zadužen za bezbjednost bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Olivera Lakić je i fizički napadnuta u martu prije dvije godine, a za napad je osuđen Ivan Bušković. Nalogodavci nisu otkriveni.

Prije napada i prijetnji, istraživala je da li se u fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta.

Bonus video: