Širle: Očekujemo trofej, blizu smo

"Kada imate tim sa ovakvim igračima, cijela javnost ima velika očekivanja od njega. Imamo velike ambicije i osjećamo da smo blizu trofeja sada kada smo ušli među osam", rekao je Širle
0 komentar(a)
Andre Širle, Njemačka, Foto: Reuters
Andre Širle, Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2014. 13:16h

Njemački reprezentativac Andre Širle rekao je danas da njegova reprezentacija očekuje da osvoji Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Nismo došli ovdje samo da bismo učestvovali. Kada imate tim sa ovakvim igračima, cijela javnost ima velika očekivanja od njega. Imamo velike ambicije i osjećamo da smo blizu trofeja sada kada smo ušli među osam", rekao je Širle njemačkim medijima.

Njemačka će pokušati da osvoji svoj četvrti trofej svjetskog šampiona, a prvi poslije 24 godine.

Sa novinarima je razgovarao i Tomas Miler, kome su se navijači smijali kada je pao prilikom izvođenja slobodnog udarca na susretu sa Alžirom.

"Da li će ovaj intervju biti objavljen u svijetu ili samo u Njemačkoj?", upitao je fudbaler Bajern Minhena reportera njemačke televizije.

Kada mu je rečeno da će se objaviti samo u Njemačkoj, Miler se nasmijao i odgovorio: "To je bio trik. Umalo je uspio".

Humels će biti potpuno spreman za četvrtfinale

Mats Humels biće spreman za susret sa Francuskom u četvrtfinalu SP.

Kako se navodi, Humels je "gotovo 100 odsto spreman" poslije blaže prehlade, a srijedu je proveo na plaži blizu kampa reprezentacije Njemačke u Kabraliji.

Humels je zbog bolesti utakmicu protiv Alžira u osmini finala takmičenja u Brazilu presjedio na klupi za rezervne igrače.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, u petak u 18.00 u Rio De Žaneiru.

Bonus video: