EVROPSKA LIGA

Ćaćić: Na pobjedu u oba meča protiv Grčke

Da bi osigurali mjesto u polufinalu, izabranicima Slobodana Boškana je za vikend, ponovo u Budvi u okviru posljednjeg vikenda Evrolige protiv Grčke dovoljan i set
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 11:56h

Dvije maksimalne pobjede i svih šest bodova protiv Azerbejdžana, proteklog vikenda u Budvi, donijeli su odbojkašima Crne Gore prvo mjesto u grupi A (sa 14 bodova) i skoro obezbijeđen plasman u polufinale Evropske lige.

"Stvarno sam prezadovoljan odnosom protiv Azerbejdžana, pogotovo nakon lagano dobijene prve utakmice sa 3:0. Trebalo je za drugu utakmicu naći motiv, ići ponovo na 3:0, jer smo znali da smo favoriti. Mnogo me raduje da smo uspjeli da to odradimo posao još lakše nego u prvom meču, što pokazuje da smo stasali kao ekipa. Možda više ne možemo da kažemo da smo mlada i neiskusna ekipa, već polako sazrijevamo. I kad smo favoriti možemo da damo sve od sebe, da odigramo odličnu utakmicu", kaže kapiten “crvenih” Vojin Ćaćić.

Da bi osigurali mjesto u polufinalu, izabranicima Slobodana Boškana je za vikend, ponovo u Budvi u okviru posljednjeg vikenda Evrolige (mečevi u subotu i nedjelju počinju u 20 sati), protiv Grčke dovoljan i set.

S obzirom da su treći na tabeli, sa dva boda manje od Crne Gore, i Grci su u igri za polufinale i prvo mjesto, pa se očekuje interesantan dvomeč.

"Protiv Grčke treba da imamo isti pristup kao protiv Azerbejdžana. Od prvog poena, prvog seta, treba da nametnemo našu igru koju smo gradili dva mjeseca. Treniramo stvarno jako, fizički smo u odličnom statusu. Želimo da probamo blokom i odbranom da zaustavimo njihovog najboljeg igrača Mitra Đurića. Uz konstantnu igru koju imamo u napadu i servisu kroz čitavu Evroligu, mislim da možemo da očekujemo jednu, a možda i dvije pobjede. Ne bih ulazio u kalkulacije da li nam treba jedna pobjeda, ili set za prolaz u polufinale. Idemo na obje pobjede, da odigramo najbolje moguće, i da, nadam se, tom igrom privučemo publiku. Jer, stvarno treba nam podrška sa tribina, pogotovo ako se nađemo u polufinalu", dodao je Ćaćić.

I korektor Miloš Ćulafić je svjestan da posao protiv Grčke neće biti lak kao što je to bio slučaj protiv Azerbejdžana.

"Čekaju nas dvije dosta teže utakmice protiv Grčke, koja je, sigurno, kvalitetniji protivnik od Azerbejdžana. Svjesni smo da nam treba bod da bismo prošli u polufinale, ali ne smijemo sa takvim razmišljanjem da uđemo u utakmice. Ne smijemo da kalkulišemo, naporno smo trenirali i radili i bilo bi glupo da pokvarimo utisak. Idemo na pobjedu, želimo da oba meča odigramo što je bolje moguće, da pobijedimo i nastavimo u dobrom ritmu. Nadam se da će i publika doći u malo većem broju, što bi nam značilo", rekao je Ćulafić.

Galerija