Vilmots: Argentina nema balans, jedva da su jači od nas

"Oni imaju sjajne igrače, ali nemaju ravnotežu u ekipi. Mi želimo da dođemo do polufinala i mislim da možemo... Oni su jedva jači od nas", rekao je Vilmots, prenosi Goal.com
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 10:24h

Selektor Belgije Mark Vilmots smatra da njegovi fudbaleri mogu da pobijede Argentinu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Radoznao sam da vidim kako će i da li će se Argentina prilagoditi nama. Oni imaju sjajne igrače, ali nemaju ravnotežu u ekipi. Mi želimo da dođemo do polufinala i mislim da možemo... Oni su jedva jači od nas", rekao je Vilmots, prenosi Goal.com

Belgija je u noći između utorka i srijede u osmini finala poslije produžetaka pobijedila Sjedinjene Američke Države s 2:1, pa su tako izborila četvrtfinale u kom će se sastati s Argentinom.

"Ne smijemo (Lionelnu) Mesiju da damo prostora, to će stvoriti mnogo problema. Trebalo bi da igramo kao kolektiv, da postavimo dobar blok, pa tek onda da se koncentrišemo na napad. Prvi put na ovom Mundijalu nećemo biti favoriti, ali mislim da možemo dalje", kazao je Vilmots.

Azar: Jedva čekam duel sa Mesijem

Vezista Belgije Eden Azar priznao je poslije pobjede nad SAD u osmini finala Mundijala da je ekipa bila zabrinuta u završnici produžetaka, ali da je uspjela da sačuva kontrolu i dodao da se raduje okršaju sa Argentinom u četvrtfinalu.

"Američki golman Hauard je odigrao sjajnu utakmicu, a da nije bilo njega mi bismo ranije došli do vođstva. Ipak, zabrinuli smo se kada su Amerikanci smanjili na 2:1, stigao nas je umor, ali nas je spasio i naš čuvar mreže Tibo Kurtoa. Na kraju je cijela ekipa odigrala dobro i dala pun doprinos", rekao je Azar za sajt belgijskog saveza.

Selekciju Belgije u subotu u četvrtfinalu očekuje duel sa Argentinom.

"Divim se igračima kao što je Mesi. Svjestan sam da ja još nisam na tom nivou. Ipak, ima još vremena, ali to sada nije moj cilj, već da se plasiramo u polufinale Mundijala. Uostalom, nije samo Mesi opasan u argentinskom timu. Imaju izuzetno dobru ekipu, a dosta se oslanjaju na njega. Mesi je jedan od najboljih zato što u svakom trenutku može da napravi razliku na terenu", dodao je Azar.

Posljednji put Belgijanci su u četvrtfinalu Mundijala igrali 1986. godine, kada su u toj fazi takmičenja savladali Španiju poslije penala.

Belgija i Argentina će se u subotu od 18 sati po srednjeevropskom vremenu sastati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Bonus video: