Bekenbauer: Nojer mora da bude oprezniji protiv Francuske

"U par navrata je intervenisao u posljednji čas, ali da je malo zakasnio, zaradio bi isključenje jer bi oborio napadača ili bismo bili kažnjeni", rekao je Bekebauer, prenosi Goal.com
75 pregleda 0 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.07.2014. 10:26h

Nekadašnji njemački fudbaler Franc Bekenbauer upozorio je danas golmana reprezentacije Njemačke Manuel Nojer da ne sme da napušta šesnaesterac tokom meča protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvesntva u Brazilu.

"Nojer mora da ostane na golu protiv Francuske, da bude oprezniji nego protiv Alžira. U par navrata je intervenisao u posljednji čas, ali da je malo zakasnio, zaradio bi isključenje jer bi oborio napadača ili bismo bili kažnjeni", rekao je Bekebauer, prenosi Goal.com.

Njemačka je u osmini finala Mundijala pobijedila Alžir poslije produžetaka s 2:1, a Nojer je u nekoliko situacija intervenisao van šesnaesterca.

"Ne mislim da je Nojer bolji 'libero' (sweeper) od mene, ali je dobar u raščišćavanju opasnih situacija", rekao je Bekenbauer.

Franc Bekenbauer je bio prvak svijeta i kao igrač, 1974. u Njemačkoj, i kao selektor njemačke reprezentacije - 1990. u Italiji.

Bonus video: