Uhapšena tri napadača na vlasnika konobe u Virpazaru

“Šušter, Vukosavović i Đurišić su pesnicama oborili mog oca i tukli ga do iznemoglosti, dok su ostali lomili inventar u bašti. Sve su uništili što im je dopalo pod ruku"
3210 pregleda 153 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 10:23h

Dražen Šušter, Srđan Vukosavović i Stevan Đurišić, koji su osumnjičeni da su, između ostalih, juče popodne ispred konobe “Crmnički vinotok” u Virpazaru pesnicama napali vlasnika objekta Jovana Dabovića (68), a potom i demolirala lokal u centru turističkog mjesta, uhapšeni su danas, saznaju "Vijesti".

Napad ispred konobe dogodio se oko 19 časova, a nakon batinanja Dabović je sa svojom suprugom Borislavom završio u barskoj bolnici.

Nakon pregleda ljekari su odlučili da zbog teških povreda na licu, ali i podliva ispod lijevog oka Dabovića prebace u podgorički Klinički centar, gdje bi danas trebalo da bude operisan na Odjeljenju maksiofacijalne hururgije.

“Vijestima” je u policiji sinoć rečeno da zbog fizičkog napada tragaju za Šušterom, Vukosavovićem, Đurišićem ali i još 6-7 muškaraca, koji su bili sa njima.

“Tragamo za počiniocima napada. Obavili smo uviđaj, napravili foto-elaborat i uzeli tragove sa mjesta napada”, rečeno je u sinoć “Vijestima” u policiji.

Sin pretučenog vlasnika konobe Darko Dabović ispričao je “Vijestima” da nije bio u Virpazaru u vrijeme napada.

“Kada sam stigao imao sam šta i da vidim - otac je bio izobličenog lica obliven krvlju, dok je majka pretrpjela teški šok, ali i ima i modrice i ogrebotine jer se čupala sa napadačima, kako bi zaštitila Jovana”, ispričao je Dabović.

On i radnici u konobi tvrde da je grupa s leđa napala vlasnika, koji je sjedio u bašti lokala.

“Šušter, Vukosavović i Đurišić su pesnicama oborili mog oca i tukli ga do iznemoglosti, dok su ostali lomili inventar u bašti. Sve su uništili što im je dopalo pod ruku. Najteže mi je što su mi oca i majku tako divljački tukli i to na kućnom pragu. Odabrali su trenutak kada su bili nezaštićeni”, naveo je Dabović.

Sin pretučenog vlasnika konobe pretpostavlja da je razlog za brutalan napad jučerašnja posjeta Poreske inspekcije Virpazaru.

“Tokom dana inspektori su bili tu i obilazili sve lokale, restorane, picerije, konobe. Čuo sam da su tokom kontrole zatvorili piceriju, koju drže Šušter i Vukosavović. Prenijeli su mi da su oni tokom napada na našu konobu govorili kako je, navodno, moj otac zvao inspektore u Virpazar. Navodno, to im je bio povod da mi brutalno pretuku oca i maltretiraju majku u našoj kući”, naveo je njihov sin.

Neravnopravan obračun u srcu Virpazara dogodio se naočigled brojnih turista, koji su bježali na sve strane kada je počeo lom u konobi “Crmnički vinotok”.

“To je bio haos. Bio sam u kuhinji kada sam čuo zapomaganje gazdarice ali i lom u našoj bašti. Kada sam sišao dolje imao sam šta i da vidim - Jovan je ležao na terasi pored drveta obliven krvlju. A naši gosti su pobjegli kuda ih noge nose. Napadači su, takođe, kukavički pobjegli i za sobom ostavili pustoš u našoj bašti”, ispričao je i glavni kuvar u konobi.

Sin pretučenog vlasnika najavio da će tražiti zaštitu policije, te da se ne osjeća sigurno u svojoj kući i restoranu.

“Strahujem za svoj i život porodice, rekao je Dabović.

Galerija

Bonus video: