Darko Ivanović: Htio sam da pomognem starici a ne da me pamte po hapšenju

On je dodao da je nevjerovatno da je 12 policajaca iseljavalo jednu ženu i da je u tom momentu bilo 14.000 neizvršenih sudskih iseljenja
50 pregleda 7 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2014. 13:39h

Novinar Darko Ivanović, kazao je da je krajem novembra prošle godine želio da pruži podršku starici koja je nepravedno izbačena iz svog stana i da nije ometao iseljenje.

To je rekao svjedočeći u sporu koji je pokrenuo protiv države zbog nezakonitog hapšenja dok je izvještavao o prinudnom iseljenju Jelene Vučićević.

Novinar je u podgoričkom Osnovnom sudu, kazao da je stajao pored starice koja je kolabirala, da nijednim fizičkim gestom nije sprečavao iseljenje i da bi se povukao da ga je bilo ko upozorio da će biti uhapšen.

“Da sam stvarno htio da spriječim iseljenje, ja bih ušao u stan ili bih se vezao za tu ženu. Uvijek ću demonstrirati svoju građansku neposlušnost, ukoliko ne kršim zakon”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je nevjerovatno da je 12 policajaca iseljavalo jednu ženu i da je, u trenutku kada je ona izbačena, bilo 14.000 neizvršenih sudskih iseljenja.

“U policiji mi se pet sati niko nije obratio i danas se tresem kad pomislim na to, osjećao sam se kao kriminalac. Prva stvar koja se na Guglu pojavljuje kada ukucate moje ime je da sam uhapšen, ne želim da me ljudi pamte po tome”, istakao je Ivanović.

On je podsjetio i da su mu prilikom tog incidenta uskraćena ustavna prava na slobodu kretanja, slobodu govora, ali i pravo javnosti da zna o nepravilnostima i nepravdi koja je počinjena prema Vučićevićevoj.

“Ako bi se dokazalo da sam opravdano uhapšen, mogao bih da prestanem da se bavim ovim poslom, jer upravo ja propagiram poštovanje zakona”, zaključio je Ivanović.

Suđenje se nastavlja šestog oktobra.

Ivanović traži 10.000 eura odštete

Ivanovića su krajem novembra 2013. policajci iznijeli iz zgrade na Zabjelu sa lisicama na rukama, iako je stajao u hodniku, ispred stana.

Vučićević je izgubila sudski spor protiv rođaka, koji ju je navodno prevario, jer je nagovorio da mu prepiše stan, a da će je on izdržavati i voditi računa o njoj. Nakon nekog vremena, rođak je sudskim putem tražio da se starica iseli iz stana, tvrdeći da je njegov i da nema nikakav dogovor sa njom.

Ivanović traži 10.000 eura koje će, kako je naveo, pokloniti Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj.

„Tužiocu su neopravdano, grubim postupanjem od strane pripadnika MUP-a, koji su se ponašali kao da je riječ o najokorjelijem kriminalcu, a ne novinaru koji samo koristi svoje pravo da izvještava, prouzrokovane lake tjelesne povrede," piše u tužbi.

Bonus video: