Hicfeld sprema zamku Mesiju

"Greške ne smije da bude. Svaki kiks nas sada eliminiše, ime protivnika nije bitno. Moramo da budemo oprezni, jer popravnog nema", rekao je Mesi
88 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 13:11h

Nikada u istoriji Švajcarska nije pobijedila Argentinu, istorija je potpuno na strani Lionela Mesije i družine, pa se lako nazire ko je favorit pred današnji okršaj na areni „Korintijans” u Sao Paulu.

A ako reprezentacija iz zemlje satova i čokolade to uradi baš sada, svijet bi vidio veliku senzaciju, jednu od najvećih na Mundijalu u Brazilu, bez obzira na to što Argentinci u prethodne tri utakmice, izuzev klase više koju je pokazao Mesi, nisu ubijedili nikog da su ekipa za velike stvari...

„Gaućosi” definitivno ne umiru u ljepoti, niti to želi selektor Alehandro Sabelja, sve dok ima deset vojnika koji vjerno čuvaju leđa Mesiju...

"Greške ne smije da bude. Svaki kiks nas sada eliminiše, ime protivnika nije bitno. Moramo da budemo oprezni, jer popravnog nema", rekao je Mesi, do sada strijelac četiri gola na Svjetskom prvenstvu.

Mesi je prvi het-trik u internacionalnoj karijeri upisao baš protiv večerašnjeg protivnika - dogodilo se to u Bernu u februaru 2012. kada je njegova Argentina pobijedila sa 3:1. Može li nešto slično da uradi i u Sao Paulu...

"Njega je teško, gotovo nemoguće zaustaviti. Ako bude imao svoj dan loše nam se piše. Ali, ni u jednom trenutku ne smijemo da pomislimo da se fokusiramo isključivo na njega. Argentinu ne čini samo Mesi", kazao je golman Švajcarske Dijego Benaljo.

Sabelja: Nismo pokazali pravo lice

Sabeljin pečat u ovoj Argentini je i dalje prilično blijed. Spreman je da se to mijenja od večeras...

"Ostvarili smo svih devet bodova u grupi i samim tim je posao odrađen kako treba. Ali, nisam zadovoljan svime što sam vidio, jer ovaj tim ima mnogo veći kvalitet nego što je pokazao. Od ove utakmice počinje nokaut faza, prava na grešku nema i jedva čekam da vidim kako će moji igrači reagovati kada im „visi” ispadanje", rekao je Sabelja.

Mesi protiv „alpskog” Mesija

Mesija, međutim, ima i Švajcarska, ali, kako su ga mediji odavno prozvali, alpskog.

U pitanju je napadač Bajerna Džerdan Šaćiri, momak koji je protiv Hondurasa postigao het-trik, prvi koji je na mundijalima postigao jedan Švajcarac još od 1954. godine.

"Odigrali smo loš meč protiv Francuske, gubili sa 5:0, ali je interesantno da nam je baš ta utakmica pomogla. Posljednjih pola sata smo se probudili i oživjeli kao ekipa", ističe Šaćiri.

Jedini susret na svjetskim prvenstvima (od ukupno šest međusobnih koliko su odigrali) pripao je Argentini, koja je 1966. u Engleskoj pobijedila sa 2:0.

Hicfeldov posljednji čin?

General (kako je odavno dobio nadimak u Njemačkoj) Otmar Hicfeld možda večeras vodi i posljednju bitku na klupi Švajcarske, jer je odavno poznato da ga nakon Mundijala mijenja bivši trener Lacija Vladimir Petković. Da li je Hicfeld od sjutra već bivši selektor zavisi od ove utakmice...

"Neka Argentina misli o nama, mi smo o njoj prethodnih dana dovoljno razmišljali. Da li ćemo posebno markirati Mesija? Ne pada mi na pamet, postavićemo taktiku u kojoj će svih 10 igrača na terenu imati zadatak u defanzivi. Mesi je velikan, volim ga kao igrača, ali ništa ne može da me impresionira. Ništa, osim pobjede Švajcarske, naravno", istakao je Hicfeld.

Galerija

Bonus video: