Danilovgrađanin se jedva vratio iz Rusije: Ruskinja ga zatočila u vili

Na izlasku iz Rusije, pasoš mu je pečatiran sa zabranom ulaska u tu zemlju na pet godina
608 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2014. 16:07h

Danilovgrađanin Momir Vujović tvrdi da se jedva vratio iz Rusije, gdje je oko mjesec dana bio zatočen u vili Ruskinje N. N. P. (47), gdje je bio izgladnjivan i maltretiran.

Vujović je kazao “Vijestima” da je zbog zatočeništva propustio avion za Tivat, tako da je u Rusiji ostao duže nego što mu je bilo dozvoljeno.

“Zbog propuštanja leta, morao sam da se javim u imigracionu službu. Nakon toga sam priveden u sud, koji me je kaznio sa 6.000 rubalja, odnosno oko 120 eur a”, rekao je Vujović.

Dodao je i da mu je na izlasku iz Rusije pasoš pečatiran sa zabranom ulaska u tu zemlju na pet godina.

“Upoznao sam Ruskinju u Herceg Novom prije više od pola godine. Četiri puta sam od tada bio kod nje u Sankt Peterburgu. Bili smo u emotivnoj vezi, a pomagao sam joj i oko kupovine nekretnina u Crnoj Gori za njene klijente Ruse, s obzirom na to da je advokatica”, rekao je Vujović.

Vujović kaže da je uspio da pobjegne od Ruskinje nekoliko dana prije nego što mu je istekla boravišna dozvola

Posljednji put ka Rusiji je avionom iz Tivta krenuo za Dan zaljubljenih 14. februara.

“Trebalo je da se vratim u Crnu Goru do 14. marta. Otišao sam do njene vile, koja se nalazi na periferiji Sankt Peterburga. Dan za danom odugovlačio se naš povratak u Crnu Goru. Samo mi je obećavala da ćemo uskoro sa njenim klijentima krenuti ka Tivtu”, kazao je Vujović.

Dodao je da je to što mu je rekla bila laž i da nije slutio šta će mu se dogoditi.

“Zatočila me je u svojoj vili. Nije mi davala hranu, da izađem na ulicu, praktično me je držala kao psa. Bio sam bez centa. Kada bi odlazila na posao, zaključavala je vrata da ne bih pobjegao”, rekao je Vujović.

Uspio je, kaže, da pobjegne od Ruskinje nekoliko dana prije nego što mu je istekla boravišna dozvola.

“Lutao sam ulicama bez novca i mogućnosti da se vratim u Crnu Goru. Na ulici sam naišao na jednog čovjeka koji mi je izašao u susret i prihvatio da mu ispred kuće čistim snijeg i led za novac”, rekao je Vujović.

Napokon je skupio novac da se vrati kući.

“S obzirom na to da ne postoji direktan let iz Sankt Peterburga ka Tivtu, već se mora prvo do Moskve, karta me je koštala 500 eura. Samo nekoliko sati sam zakasnio da napustim zemlju prije isteka dozvole. Ipak, uputili su me na Imigracionu službu i nijesu mi dali da napustim Rusiju”, kazao je Vujović.

Kasnije je i kažnjen od suda.

“Morao sam nekako da nađem novac da platim kaznu. Danima sam tražio neki zanatski posao da zaradim i da se vratim u Crnu Goru. Spavao sam na autobuskim stajalištima gdje je temperatura noću bila minus 12 stepeni”, rekao je Vujović.

Vujović nakon povratka iz Rusije u bolnici u Kotoru

Dodao je da je otišao u imigraciono kad je nakon desetak dana konačno zaradio novac za povratak.

“Tamo sam sreo Ruskinju. Smijala mi se i pozvala telefonom sudiju. Tada mi je kazala da će se postarati da mi pet godinana zabrane ulazak u Rusiju, što je i isp u n i l a”, kazao je Vujović.

Zbog svega što mu se dogodilo, kad je 25. marta sletio njegov avion, morao je zbog fizičke i psihičke iscrpljenosti da potraži pomoć u bolnici u Kotoru.

“Smršao sam 12 kilograma zbog nje. Koštala me je skoro 5.000 eura, toliko mi je ostala dužna nakon svega što sam uradio za nju”, zaključio je Vujović. “Vijesti” nijesu uspjele da dobiju komentar Ruskinje povodom optužbi Vujovića, jer nije odgovarala na mejlove i pozive.

Galerija

Bonus video: