Stanišić prebio Lakovića, pa dobio metak

Stanišić je zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice i nije životno ugrožen...
1285 pregleda 162 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 06:48h

Vođa samozvanog zagoričkog klana Radisav Gile Stanišić, ranjen je juče u nogu u centru Podgorice.

Na njega je iz BMW-a u pokretu, prema nezvaničnim informacijama iz policije, iz pištolja pucao Podgoričanin Boban Laković, dok je ovaj sjedio u kafiću “Čirs”.

Direktor Urgentnog centra dr Vladimir Dobričanin, kazao je “Vijestima” da je Stanišić zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice i da nije životno ugrožen.

“Stanišić je u UC primljen sa prostrijelnom ranom potkoljenice, nastalom od vatrenog oružja. Van je životne opasnosti i smješten je na Odjeljenje vaskularne hirurgije”, kazao je Dobričanin.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Laković je pucao na Stanišića, jer ga je ovaj, navodno, prije tri noći brutalno pretukao na istom mjestu.

Tada je, tvrde sagovornici “Vijesti”, Stanišić zaustavio automboil u kom je bio Laković, izvukao ga iz kola i izudarao.

Taj incident nije prijavljen policiji, jer su se njih dvojica, prema istim informacijama, sjutra pomirili.

Radisav Stanišić; Foto: Facebook

Očevici jučerašnje pucnjave ispričali su da je Stanišić sa društvom sjedio u podgoričkom lokalu, kada se u njihovoj blizini zaustavio sivi “BMW”.

Napadač je, tvrde očevici, iz vozila ispalio nekoliko metaka u pravcu Stanišića, a potom pobjegao kolima.

Jedan metak je Stanišića pogodio u nogu, nakon čega ga je muškarac, koji je sjedio sa njim, odvezao u Urgentni blok.

“Zavezali su mu nogu nekom crvenom majicom, ubacili u auto i odvezli. Ubrzo su stigla kola hitne pomoći, ali je ranjeni Stanišić već bio odveden”, ispričao je očevidac. Sagovornik “Vijesti”, kazao je da je i Stanišić potegao pištolj, ali da nije siguran je li i on pucao.

Policija je nakon pucnjave tragala za Lakovićem. Blokirali su uži dio grada i izlaze iz Podgorice i provjeravali putnike u automobilima.

Nekoliko minuta nakon pucnjave, dvadesetak Stanišićevih prijatelja iz Zagoriča okupili su se ispred Urgentnog centra, čekajući vijesti o ranjenom drugu.

Većina njih, prema nezvaničnim informacijama iz policije, nešto prije 16 časova privedena je u policiju kako bi dali izjave.

Samozvani zagorički klan, na čijem je čelu navodno ranjeni Stanišić poznat je po uličnim obračunima i nasilničkom ponašanju.

Gile Stanišić osuđivan je zbog napada na sina lidera PzP-a Nebojše Medojevića, a njegovo ime pominjano je u brojnim obračunima.

Laković, za kojim je policija tragala, takođe je od- ranije poznat organima gonjenja.

"Zarobili" novinarsku ekipu dok nijesu izbrisali fotografije

Prijatelji ranjenog Stanišića nasrnuli su juče ispred KC-a na ekipu "Dnevnih novina" zbog toga što ih je fotoreporterka Iva Mandić slikala ispred Urgentnog centra.

Fotoreporterka i novinarka Nataša Pajović prijavile su policiji da su fotografisale Dražena Boričića, Luku Milića, Dalibora Daju Pejovića i još trojicu dok su ispred KC-a razgovarali sa doktorom Vladimirom Dobričaninom.

U jednom trenutku su vidjele da su krenuli ka njima, zbog čega su Mandićeva i Pajović odlučile da uđu u taksi vozilo, koje ih je čekalo na parkingu ispred Kliničkog centra.

"Tada je Boričić otvorio vrata i krenuo da otima fotoaparat iz ruku, tražeći od Ive Mandić da izbriše slike. Za to vrijeme jedan od njih je stao ispred automobila i na taj način je sprečavao vozača da krene. Boričić je natjerao fotoreporterku da izbriše slike, pa je tek onda pustio da krenu", piše u prijavi, koju su Mandić i Pajović podnijele policiji.

Inspektori su nakon prijave odmah reagovali i priveli Boričića, Milića, Pejovića i od njih uzeli izjave, a u konsultaciji sa tužiocem odlučeno je da se protiv njih pokrene prekršajni postupak.

Galerija

Bonus video: