Santoš: Tužan dan za sve u Grčkoj

„U produžecima nismo bili organizovani zbog iscrpljenosti, pokušali smo da 'guramo' koliko smo mogli, ali nismo uspjeli da damo gol”, rekao je Santoš nakon utakmice sa Kostarikom
1 komentar(a)
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2014. 09:44h

Selektor Grčke Fernando Santoš rekao je danas da su njegovi fudbaleri dali sve od sebe i da su vjerovali da mogu da se plasiraju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali da su bili previše iscrpljeni.

„Ovo je dan za tugovanje svih nas. Vjerovali smo da možemo da prođemo u četvrtfinale i igrači su dali sve od sebe”.

„U produžecima nismo bili organizovani zbog iscrpljenosti, pokušali smo da 'guramo' koliko smo mogli, ali nismo uspjeli da damo gol i ispali smo poslije penala”, rekao je Santoš poslije utakmice u Resifeu.

Grčka je eliminisana od Kostarike nakon penala, a evropska ekipa nije uspjela da dođe do pobjede, iako je od 66. minuta imala igrača više.

Selektor nije želeo da razgovara o tome da li će posle Mundijala ostati na klupi Grčke.

„Sjećam se svega šta se dešavalo u prethodne četiri godine, mnogo važnih stvari, mnogo uspjeha i ponosan sam što sam dio ove reprezentacije. Ne želim, ipak, sada da razgovaram o budućnosti”.

Santoš je stao u odbranu odbrambene taktike njegove selekcije, koja je često osporavana u fudbalskoj javnosti.

„Naša taktika je bila ista na svim utakmicama, da ostanemo čvrsti u odbrani i budemo opasni u napadu”.

„Zabluda je percepcija da svaki tim treba da igra kao Brazil ili Barselona jer oni imaju karakteristike da igraju na taj način. Ali, mi smo Grčka”, istakao je portugalski stručnjak.

Reprezentativac Grčke Lazaros Hristodolopulos rekao je da je Kostarika napravila čudo.

„U ovoj fazi takmičenja svaki protivnik se smatra boljim od nas. Naravno, ja bih izabrao Kostariku prije nekih drugih timova, ali ono što je ona uradila je stvarno čudo”, rekao je Hristodolopulos.

Grčka je samim plasmanom u osminu finala napravila veliki uspjeh, pošto nikada ranije nije igrala u toj fazi na svjetskim prvenstvima.

Bonus video: