Provjera članova kriminalnih klanova u Baru: Specijalci pretresli kuću i džip Vujovića

Ovaj Baranin, je pod posebnim posmatranjem policije kao bezbjednosno interesantna osoba
1561 pregleda 15 komentar(a)
Bar policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.06.2014. 09:04h

Posebna jedinica policije (PJP) upala je juče rano ujutru u kuću Milana-Mićka Vujovića, u Starom Baru u naselju Belveder- Baukovo, saznaju "Vijesti".

Upad policije izvršen je po zahtjevu tužilaštva i naredbi Osnovnog suda za pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Vujović, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao pripadnik kriminalnog klana Luke Đurovića, čija je bio desna ruka.

Pored kuće policija je pretresla i njegov džip "land rover". Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", nije pronađeno oružje ili drugi dokazi da je Vujović počinio neko krivično djelo.

Ovaj Baranin, koji je pod posebnim posmatranjem policije kao bezbjednosno interesantna osoba, često se nalazi u inostranstvu, najčešće u Beogradu i Novom Sadu.

Prema informacijama "Vijesti", Vujović je u trenutku pretresa bio u Baru, u koji je iz Srbije stigao prije nekoliko dana. On je Crnu Goru napustio nakon što je odležao kaznu zatvora u ZIKS-u u Spužu, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprava.

Vujović je uhapšen u avgustu prošle godine u Herceg Novom, kada su inspektori, u koordiniranoj akciji, istovremeno pretresli njegove stanove u Baru i Herceg Novom.

Jučerašnji pretres njegove kuće i automobila, prema izvoru "Vijesti" iz policije, obavljen je u cilju sprečavanja rata koji bijesni između kriminalnih klanova na teritoriji opštine Bar, a u kojem su u posljednjih osam mjeseci ubijene dvije osobe.

Riječ je o ubistvima Baranina Stefana Đukića (23) početkom novembra 2013. i likvidaciji njegovog sugrađanina Mirka Mićića krajem maja ove godine kod hotela Topolica.

Đukić, koji je bio prijatelj i član grupe Armina Muše Osmanagića, koji je u policijskim dokumentima označen kao vođa drugog klana, izrešetan je sa 36 metaka.

Policija smatra da je ubistvo Mićića osveta za Đukića. Nenad Mrdak (35), uhapšen je i osumnjičen za ubistvo Mićića, označenog kao pripadnika klana Luke Đurovića.

Bonus video: