Zet i šurak "drmaju" Mundijalom

Najbolji igrač dosadašnjeg turnira u Brazilu, Hames Rodriges, zet je golmana Kolumbije Davida Ospine
64 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Rodriges, Kolumbija, Foto: Reuters
Džejms Rodriges, Kolumbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.06.2014. 17:48h

Kolumbija je tokom žrijeba za Mundijal u Brazila važila za favorita iz sjenke. To se promijenilo nakon brojnih povreda i otkazivanja, naročito najboljeg napadača Radamela Falkaa. Ipak, kako takmičenje na najvećoj pozornici odmiče, svi strepe od Kolumbije, a na redu je Brazil u četvrtfinalu.

A Kolumbija je nakon izostanka Tigra, dobila novog vođu, Falkaovog klupskog druga iz Monaka, 22 - godišnjeg Hamesa Rodrigesa.

"Rekao sam Rodrigesu, imaš slobodu da igraš kako ti želiš. A on je protiv Urugvaja pokazao da osim fudbalskog znaja i talenta ima i osobinu lidera - rođeni je vođa", kazao je Hose Pekerman, selektor Kolumbije.

Nakon pobjede nad Urusima sa dva gola Rodrigesa do 50. minuta, cijeli sviejt i brojni svjetski stručnjaci utrkuju se u komplimentima igraču koji je pogodio u svakoj od četiri utakmice ovogodišnejg Mundijala.

A nakon golova Rodrigesa, nalete Urugvaja fantastični paradama zaustavljao je David Ospina, šurak Hamesa Rodrigesa. Njih dvojicu upoznala je Danijela, rođena sestra Davida Ospine, koja se zbog braka sa Rodrigesom odrekla karijere odbojkašice, iako je bila državna reprezentativka.

Kolumbija po notama Rodrigesa pleše po brazilskim terenima a sljedeći će snagu Rodrigesa i drugova osjetiti domaćin.

Bonus video: