Hrana koju ljeti možete da jedete svaki dan

Zbog male kalorične vrijednosti i uticaja na kožu ova hrana je idealna da se kozumira ljeti...
68 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2014. 18:08h

Prije nego što zagrizete neki slastan zalogaj, vjerovatno mnogo puta promislite kako će vam uticati na organizam, kožu, kilažu, da li ćete nakon tog obroka osjećati težinu ili ćete izvući najbolje što možete.

Neka hrana toliko je bogata i blagotvorna, puna vode i osvježavajuća, a zbog male kalorične vrijednosti i uticaja na kožu idealna je da se kozumira ljeti.

Lubenica

Lubenica je simbol ljeta koje sadrži oko 90 odsto vode koja odlično hidrira tijelo. Puna je vitamina C koji je potreban za proizvodnju kolagena. Antioksidansi iz lubenice sprečavaju starenje.

Ananas

Osim što sadrži vitamine i minerale, ovo tropsko voće sadrži bromelin koji pomaže u borbi protiv upala. Odličan je kod otežane probave proteina, a svježe iscijeđeni sok ananasa djelotvorno liječi upaljeno grlo.

Citrusno voće

Pomorandže, grejp, limun, limeta svi su odlični za kožu i kilažu. Sadrže vitmanin C i amino kiseline poput prolina i lizina, koji imaju veliku ulogu u proizvodnji kolagena. Uz ovo voće koža izgleda mlađe, a grejp je jedan od djelotvornijih za uklanjaje celulita.

Krastavac

Kao i lubenica, krastavac je pun vode i kao takav idealan za hidriranu kožu i vašu dijetu.

Paradajz

Pardajz neki nutricionosti nazivaju 'superhranom za ćelije kože' zahvaljujući likopenu koji ne samo da podstiče proizvodnju kolagena, već se uspješno bori protiv malih bora.

Paradajz je takođe nezaoblazan i poželjan dio vaše lagane letnje večere ako pazite na ishranu.

Lišće maslačka

Ako lišće maslačka nije u vašem miksu salate, trebalo bi da bude biti. Mlado lišće puno je vitamina i minerala i neobično je ukusno za pravljenje zelene salate. Ono će vas opskrbiti dnevnom dozom vitamina A, K i C. Dobar je u borbi protiv bubuljica i ekcema.

Losos

Ako naručujete nešto s jelovnika plodova mora, odlučite se za lososa. Bogat je masnim kiselinama omega-3, koje su ključna komponenta u regulaciji proizvodnje ulja u ćelijama kože. Poznato je, međutim, koliko je riba djelotvorna kod mršavljenja.

Galerija

Bonus video: