Podgorica: Ženu silom izbacili iz Centra bezbjednosti

Blažević je “Vijestima” kazala da je policajac to učinio postupajući po naređenju jednog inspektora
208 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2014. 16:35h

Podgoričanka Doroteja Blažević (45) tvrdi da ju je u ponedjeljak veče policajac sa prijavnice podgoričkog Centra bezbjednosti izgurao iz zgrade i povrijedio, i to pred maloljetnom kćerkom D. B. J. (10).

Blažević je “Vijestima” kazala da je policajac to učinio postupajući po naređenju jednog inspektora, koji je navodno službeniku naredio: “Vodi mi je odavde”.

Ona je, kako tvrdi, došla u zgradu policije da bi saznala koji je inspektor nešto ranije pozvao u CB njenog bivšeg supruga Božidara Jeknića, ne predstavivši se. Ovaj je policijski službenik, kako tvrdi Blažević, u rodbinskim odnosima sa Lukom Marašem, koji njenom bivšem suprugu navodno prijeti zbog duga iz zajedničkog posla.

Blažević: U policiji krili identitet inspektora

"Na prijavnici sam pitala policajca da li je Luka Maraš došao da podnese prijavu protiv Božidara Jeknića i ko je inspektor koji ga je zvao sa privatnog broja a da se nije predstavio?”, kazala je Blažević.

Na to je stražar rekao, kaže ona, da je u smjeni od sedam sati i da osoba sa tim imenom nije dolazila da daje izjavu.

“Rekao mi je i da bi se, da je neki inspektor zvao mog bivšeg muža, sigurno predstavio. Nakon tog odgovora odlučila sam da idem kući sa kćerkicom”, rekla je Blažević. Dok je prolazila ispred jedne kancelarije CB-a, tvrdi da je začula glas Maraša, čovjeka koji prijeti njenom bivšem mužu, i vratila se na prijavnicu CB-a.

“Posle nekog vremena iz zgrade policije je izašao Maraš sa inspektorom kod kojeg je bio”, kazala je Blažević, koja je zatim ponovo ušla u CB, gdje je razgovarala sa jednom inspektorom koji joj se takođe nije predstavio.

“Vratila sam se u CB i od policajca na prijavnici tražila da mi kaže kako se zove inspektor koji je bio sa nama, na šta je on kazao: ’Koji inspektor, mnogi su bili ovdje’. Ustao je i otišao do inspektora. Čula sam da ga je pitao: ’Šta da radim sa ovom ženom i djetetom?”, kazala je Blažević.

Dodala je da je u tom trenutku i ona ušla u kancelariju inspektora i kazala “dobro veče”. “Istog trenutka inspektor je povikao: ’Vodi mi je odavde’. Na njegovu zapovijed policajac sa prijavnice me je jako stegao za lijevu nadlakticu i vukao do prijavnice, pred maloljetnom kćerkom”, rekla je Blažević.

Dodala je da je kod prijavnice kazala da neće da izađe i da hoće da podnese prijavu protiv inspektora, koji nije htio da se predstavi i čije su ime bukvalno svi krili. “Na to je policajac samo rekao: ’Ma koga ćeš ti da prijaviš...’Uhvatio me je ponovo za istu ruku svom snagom i izgurao me vani kao vreću. Sve je to vidjela moja kćerka”, kazala je Blažević, koja je nakon događaja otišla u Hitnu pomoć, gdje joj je konstatovana povreda na ruci od stiska policajca.

Policija: Blažević neovlašćeno ušla, pa prinudno izvedena iz CB

Iz Uprave policije juče je “Vijestima” saopšteno da je službenik policije na prijavnici I. R, Blažević zamolio da sačeka ispred ulaza dok on provjeri ko je uputio poziv njenom suprugu.

“I. R. je provjerio i saopštio joj da je njenog supruga prethodno telefonom pozvao inspektor S. S., koji se inače za to vrijeme nalazio u kancelariji i obavljao službenu radnju uzimanja izjave ”, saopštila je policija.

Dodali su da je Blažević povišenim tonom I. R. saopštila da će ona popričati sa tim inspektorom, te je potom neovlašćeno i oglušujući se o njegovo upozorenje da to ne radi ušla u kancelariju u kojoj je inspektor S.S. obavljao službe nu radnju.

“Inspektor S.S. i policijski službenik I. R. su tada D. B. izdali naređenje da napusti službenu prostoriju, što je odbila da uradi. Policajac I. R. je D. B. prinudno izveo iz prostorije u kojoj se neovlašćeno nalazila na način što ju je rukom uhvatio za nadlakticu lijeve ruke i izveo je ispred ulaza”, saopšti la je UP.

Istakli su da se u momentu vršenja ove radnje, maloljetno dijete Blažević nije nalazilo sa njom, već je bilo ispred objekta CB-a.

Policajac I. R. je o prinudnom izvođenju lica sačinio Izvještaj o upotrebi sredstava prinude, čije je ocjenjivanje opravdanosti u toku.

Bonus video: