"Vaška” napada Poručnika Van Gala

Holanđani su u sva tri meča u grupi jurili gol više i to radili u velikom stilu, dok se Meksiko dokazao prvo protiv Brazila, a onda i potvrdio zrelost onog trenutka kada je deklasirao Hrvatsku (3:1) i zauzeo drugo mjesto u grupi
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2014. 08:11h

Holandija i Meksiko nikada u istoriji nisu osvajali Mundijal, samim tim ovaj okršaj u osmini finala nije ni približan klasiku svjetskog fudbala, ali Fortaleza večeras (18 časova) očekuje spektakl, jer se sastaju dva tima koja obožavaju da se igraju fudbala.

Holanđani su u sva tri meča u grupi (izuzetak je donekle duel sa Australijom) jurili gol više i to radili u velikom stilu, dok se Meksiko dokazao prvo protiv Brazila, a onda i potvrdio zrelost onog trenutka kada je deklasirao Hrvatsku (3:1) i zauzeo drugo mjesto u grupi.

Protiv „vatrenih”, opšte je mišljenje stručnjaka, selektor Migel Erera je „magistrirao”, a ako zaista želi da se priča o njemu, moraće da se dokaže i protiv starog vuka Luja van Gala.

"Sudariće se dva harizmatična, inovativna i karakterna trenera”, napisali su brazilski mediji u najavi ove utakmice.

Van Gal je u osmini finala dočekao povratak Robina van Persija, koji je odradio meč suspenzije, što gotovo sigurno znači da će Meksiku suprotstaviti isti tim kojim je otkrio sve mane Španije na otvaranju. Jedino što bi popularnom Poručniku moglo da poremeti planove je povreda Bruna Martinsa Indija...

"Nikada nisam radio s timom u kojem je atmosfera ovako dobra. Od prvog dana, pogotovo poslije meča sa Španijom, svi smo fokusirani na uspjeh, a igrači konstantno pominju riječ finale. To mi se dopada, znači da vjeruju u sebe”, rekao je Van Gal.

Koliko Van Galova riječ ima uticak u svlačionici govori i izjava Dirka Kajta:

“Kad god nam kaže šta moramo da popravimo, to djeluje i donese rezultat. On je vrhunski trener, svako ko je radio i radi s njim zna da ne može biti bolji fudbaler nego što jeste”, kazao je napadač Fenerbahčea.

Holanđani, dakle, pucaju od samopouzdanja, ali večeras će sigurno riječ imati i Meksiko, ponosni tim koji je kroz baraž (eliminisao Novi Zeland) stigao do Mundijala, a onda u Brazilu (uz Kolumbiju i Kostariku) ostavio možda i najbolji utisak od svih reprezentacija koje ne spadaju u najuži krug favorita.

“Živimo za ovaj meč. U grupi smo uradili velike stvari, ali kada ne izgubite od Brazila, a onda slavite protiv Hrvatske, ne pada vam na pamet da Mundijal okončate u osmini finala”, istakao je Erera.

Selektor Meksika, kojem je nadimak Pjoho (vaška), uživa ogromnu popularnost u svojoj zemlji.

Na primjer, trenutno na Tviteru ima oko 750 hiljada pratilaca.

“Pjoho je oživio tim i naciju. On je čovjek naroda, fudbal mu je opsesija, kao i svakom u Meksiku. Svakom navijaču je lako da se poistovjeti s njegovim entuzijazmom”, istakao je navijač Meksika Ektor Dijas.

Bonus video: