Bez prava na grešku

"Ako ponovimo zalaganje kao na treninzima prethodnih dana, mislim da neće biti problema da upišemo nove bodove", rekao je tehničar “crvenih” Simo Dabović
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.06.2014. 11:22h

Nakon tri od pet odigranih vikenda u Evropskoj ligi, odbojkaši Crne Gore su trenutno treći na tabeli grupe A, sa osam bodova, iza Grčke (12) i Rumunije (11).

Izabranici Slobodana Boškana, međutim, imaju po dva meča manje od rivala koji se trenutno nalaze na prve dvije pozicije, pa naša selekcije ima priliku da nakon dvomeča u Budvi sa Azerbejdžanom (posljednji na tabeli, sa bodom koji je otkinuo Grčkoj) preskoči barem Grke, koji su slobodni ovog vikenda.

Recept su dvije pobjede, po mogućnosti sa svih šest bodova, protiv Azerbejdžanaca...

"Nadam se da ćemo na najbolji način iskoristiti ukazanu priliku. Uspješno smo startovali u Evropskoj ligi, na dobrom smo putu da se plasiramo u polufinale, ali ne smijemo da se opustimo. Ako ponovimo zalaganje kao na treninzima prethodnih dana, mislim da neće biti problema da upišemo nove bodove", rekao je tehničar “crvenih” Simo Dabović, 2011. godine najbolji odbojkaš Crne Gore.

Sa tri pobjede u prva četiri meča, sve u gostima (dvije protiv Poljske, jedna nad Rumunijom), naši odbojkaši su na dobrom putu da se nađu u polufinalu ovog takmičenja (u kojem bi rival iz druge grupe bila Slovenija ili Makedonija). Ostaje, međutim, da Crna Gora posao završi na svom terenu, prvo protiv Azerbejdžana, a onda sedmicu kasnije protiv Grčke.

"Igramo dobro, podižemo formu iz utakmice u utakmicu, i to je ono najvažnije", kaže Boškan, koji je svjestan i umora ekipe nakon već dva i po mjeseca zajedničkog rada za kvalifikacije za EP i nastup u Evropskoj ligi:

"Negdje su svi svjesni značaja igranja Evropske lige i mogućnosti da se dođe do završnice, a to samo po sebi dosta znači. Nije lako, dugo ovo traje, treći mjesec, ali su svi svjesni prioriteta, onoga zbog čega smo ovdje i zato naporno radimo", dodao je Boškan, uz napomenu da se primač Božidar Ćuk još nije potpuno oporavio od povrede ramena.

Crna Gora će, inače, u Budvi debitovati kada je reprezentativna odbojka u pitanju. Ulaz je slobodan.

"Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, jer uz njih je uvijek lakše – dodao je Dabović koji igrao u Budvi, u dresu Budvanske rivijere, u dva navrata, od 2004. do 2009. i od 2010. do 2012. godine", zaključio je Dabović.

Današnja i sjutrašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinju u 20 časova. Danas i sjutra u Ploku sastaju se i Poljska – Rumunija.

Bonus video: