Podignuta optužnica protiv Rađenovića, Tičića i Petričević

Aktuelnom gradonačelniku Budve na teret se stavlja i krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
90 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Jelica Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Jelica Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2014. 15:29h

Specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović podigla je optužnicu protiv predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića i savjetnika premijera Aleksandra Tičića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Tužilaštva.

Optužnica je podignuta i protiv bivše direktorice Prve banke Jelice Petričević i Budvanina Vida Rađenovića, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

U saopštenju se navodi da je istragom utvrđeno da su Lazar Rađenović, kao potpredsjednik Opštine Budva i član Komisije za javnu prodaju opštinskog zemljišta površine preko 27.000 kvadrata u mjestu Košljun, i Tičić kao menadžer Opštine Budva i predsjednik iste Komisije trokom 2007. godine iskorišćavanjem službenog položaja, a sve u cilju prodaje tog zemljišta već obezbijeđenom, kupcu i pribavljanje protivpravne imovinske koristi omogućili preduzeću "SP Luna" čiji je direktror Vido Rađenović da "pobijedi" na javnoj licitaciji kao javni ponuđač.

Dodaje se da je okrivljena Petričević, kao pomoćnik generalnog direktora Prve banke obezbijedila preduzeću "SP Luna" da nezakonito dobije kredit od 1.450.000 eura od čega je okrivljeni Vido Rađenović platio Opštini Budva 1.419.500 eura za kupovinu zemljišta.

"Novac koji je Opština Budva prihodovala ovakvom prodajom zemljišta uplaćen je istog dana po nalogu okrivljenog Lazara Rađenovića Prvoj banci CG kao garancija da će preduzeće "SP Luna" vratiti kredit, nakon čega je po uputstvima okrivljenog Lazara Rađenovića, okrivljeni Vido Rađenović to zemljište preprodao preduzeću čiji je vlasnik Muhamed Borhan Rašid. Novac od razlike u kupoprodajnoj cijeni prisvojili su okrivljeni Lazar Rađenović u iznosu od 350.000 eura i okrivljeni Vido Rađenović u iznosu od 100.000 eura", piše u saopštenju koje potpisuje tužiteljka Ivanović.

Aktuelnom gradonačelniku Budve na teret se stavlja i krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer je u svojoj kući u Budvi neovlašćeno držao revolver "magnum" i municiju.

Bonus video: