Kad kanadska zvijer udari...

1679 pregleda 5 komentar(a)
Dejv Leduk
Dejv Leduk
Ažurirano: 30.08.2018. 15:10h

Najbolji bokseri svijeta zarađuju desetine miliona dolara, MMA borci iz godine u godinu dobijaju sve više novca, ali teško da bi ko od njih smio da se nađe oči u oči sa čovjekom koji se bori u letveju, varijanti muajtai boksa.

Kanađanin Dejv Leduk je velika zvijezda vjerovatno najbrutalije borilačke discipline, u kojoj se meč završava remijem ako oba borca izdrže pet rundi po tri minuta. Duel može da se završi samo nokautom, a borac ima dva minuta na raspolaganju da se oporavi od nokdauna.

Nesreću da se u Mjanmaru nađe u ringu sa 26-godišnjakom iz Kvebeka je imao Tajlanđanin Diselek Sepongsert Sanong, kojem je čovjek zvani Nomad promijenio lični opis.

Leduk ga je prvo poslao na pod sjajnim udarcem laktom, a nakon što se oporavio poslije dva minuta, Sanong je dobio udarac od kojeg će se dugo oporavljati - koljeno pravo u bradu i lom vilice i nosa.

Zato i izgleda ovako, a osjetljivijim osobama predlažemo da ovo ne gledaju.

Leduk u letveju imao skor od četiri pobjede i pet remija, u muajtaiju 14 trijumfa i poraz, a u MMA je izgubio oba duela. Ali, to se dogodilo 2014. i 2015. godine, ali je od tada Kanađanin proputovao svijet i učio nove borilačke svijeta, zbog čega je zaradio nadimak Nomad.

Sada je mnogo bolji borac nego tada i vjerovatno će opet u MMA, da zaradi novac koji po klasi i zaslužuje...

Bonus video: